Fujitsu Limited
Fujitsu Software Technology Corporation

Fujitsu kondigt oprichting aan van nieuw bedrijf in Amerika om de snelgroeiende markt van de opslagsoftware aan te boren

Fujitsu Softek mikt op een leidinggevende positie op de wereldwijde markt van de leveranciersonafhankelijke softwareoplossingen voor opslagbeheer

Brussel, maart '01--- Fujitsu Limited kondigt de oprichting aan van Fujitsu Software Technology Corporation (Fujitsu Softek), een nieuw bedrijf dat zich specifiek zal toespitsen op de snelgroeiende wereldwijde markt van de software voor opslagbeheer. De oprichting van dit bedrijf kadert in de algemene heroriëntatie van Fujitsu's Noord-Amerikaanse strategie op het vlak van IT-infrastructuren en -services. Fujitsu Softek kan bogen op de intellectuele eigendom en de operationele resources van Fujitsu Limited en zijn 100% dochteronderneming Amdahl Corporation. Het nieuwe bedrijf zal leveranciersonafhankelijke opslagbeheersoftware van wereldklasse ontwikkelen en commercialiseren, naast zijn toonaangevende producten zoals Softek TDMF en Softek DR Manager, die overgedragen werden uit de portefeuille van Amdahl.

Volgens Dataquest zouden de wereldwijde inkomsten uit opslagbeheer tegen 2003 verdubbelen en in 2004 goed zijn voor 14,7 miljard US $. Dataquest voorspelt ook dat het samengestelde groeipercentage voor de komende vijf jaar 28,5% zal bedragen. Forrester Research voorspelt dat bedrijven hun gemiddelde on line opslagcapaciteit de komende vijf jaar zullen vertienvoudigen. Momenteel vertegenwoordigen de opslag en het bijbehorende beheer 5% van de IT-budgetten, maar volgens Forrester zou dit percentage stijgen tot 17% in 2003.

Fujitsu Softek beschikt over sterke troeven: een managementteam dat tientallen jaren ervaring heeft in de softwaresector, toegewezen R&D-faciliteiten en een bestaande productenportefeuille die nu al volwaardige ondersteuning biedt voor de infrastructuren van Global 1000-klanten. Het bedrijf positioneert zich als een rechtstreekse leverancier van open opslagsoftware die tot doel heeft de complexe opslaginfrastructuren van bedrijven te vereenvoudigen en mikt op een wereldwijde leidinggevende positie op de snelgroeiende markt van het opslagbeheer. De hoofdzetel is gevestigd in Sunnyvale, California. Daarnaast heeft het bedrijf operationele vestigingen in Dallas, Atlanta, Washington DC, Toronto en Montreal. De Europese hoofdzetel is gevestigd in Londen, en er zijn ook kantoren in grote Europese landen zoals Ierland, Frankrijk, Italië en Duitsland. Het bedrijf zal ook de huidige distributiecapaciteit van Fujitsu in Azië en het Stille-Zuidzeegebied verder uitbouwen. Fujitsu Softek telt nu al 285 werknemers en voor het eerste jaar wordt de omzet geraamd op meer dan 90 miljoen US $.

Steven F. X. Murphy is benoemd tot CEO van het pas opgerichte bedrijf. Hij was Voorzitter van de vroegere Softwareafdeling van Amdahl. "Bedrijfskritisch computergebruik vergt vandaag snelle toegang tot fenomenale hoeveelheden tijdgevoelige gegevens, aangezien deze informatie de nieuwe munteenheid van de economie wordt", aldus Murphy. "In hun haast om deze gegevens te verzamelen en te archiveren, waren de bedrijven verplicht om grote opslaginfrastructuren te installeren. Deze infrastructuren bestonden vaak uit de meest uiteenlopende apparatuur die in lagen werd aangebracht op complexe architecturen, zoals SAN's. Bovendien heeft deze exponentiële opslaggroei ertoe geleid dat er onvoldoende ervaren arbeidspotentieel is om deze opslaghoeveelheid te beheren. Er is dan ook dringend nood aan bedrijfssoftware om het opslagbeheer te vereenvoudigen."

"Fujitsu Softek's portefeuille van softwareproducten voor opslagbeheer bestaat uit een reeks toepassingen die specifiek ontwikkeld zijn om de gebruikers in staat te stellen om op elk ogenblik te reageren op specifieke informatieaanvragen met betrekking tot de toestand van hun bedrijfsgegevens", voegde hij eraan toe. "Dankzij deze beheeroplossingen hebben bedrijven onmiddellijk toegang tot intelligentie over toepassingen die grote opslagvolumes opslorpen en kunnen ze pro-actieve maatregelen nemen om de serviceniveaus in stand te houden. Wij hebben deze suite speciaal ontwikkeld om het beheer van de verschillende opslagsystemen binnen het bedrijf te vereenvoudigen."

Fujitsu Softek is gestructureerd rond vijf aparte LoB's die tegemoetkomen aan de specifieke noden van de huidige klanten en de opkomende IT-sectoren. Deze vijf LoB's zijn: Storage Data Management, met bedrijfsback-up en hersteloplossingen, Storage Infrastructure, met gegevensmigratie en
-replicatie, Storage Resource Management, Quality-of-Service Monitoring en Professional Consulting.

"Fujitsu Softek zal bedrijven over de hele wereld de mogelijkheid bieden om opslagresources van verschillende leveranciers pro-actief te beheren aan de hand van businessregels en -processen die garanderen dat de bedrijfskritische toepassingen 24 x 7 beschikbaar zijn", aldus Murphy.

Fujitsu Softek's portefeuille opslagproducten is gebaseerd op de toonaangevende Softek TDMF-softwaresuite, die oorspronkelijk ontwikkeld en gecommercialiseerd werd door de softwareafdeling van Amdahl. Ongeveer 40% van 's werelds grootste ondernemingen heeft Softek TDMF geïmplementeerd en is daar uitermate tevreden over. De huidige installaties van Softek TDMF voor mainframe en open systemen genereren meer dan 100 miljoen aan inkomsten. Hierdoor behoort Softek TDMF in zijn categorie tot de top 10 van de inkomstengenererende softwareproducten in de sector.

Fujitsu Softek's nieuwe product Storage Virtualization, 'Powered by DataCore', versnelt de toewijzing van SAN-opslagresources. Het vereenvoudigt de terbeschikkingstelling van opslagresources, door niet te werken met rechtstreekse aansluitingen en open opslagpools te creëren in het netwerk, zodat de extra capaciteit niet gebonden is aan een bepaalde server maar beschikbaar is waar nodig.

Softek EnView, een product voor de controle van de servicekwaliteit, wordt in de sector beschouwd als een van de meest volledige producten voor prestatiebeheer. Dit is te danken aan zijn capaciteit om het prestatievermogen, de beschikbaarheid en het reactievermogen te meten op een combinatie van legacy-, web- en client/server-platformen. Tot de huidige klanten behoren enkele van de meest succesrijke wereldwijde financiële instellingen en telecommunicatiebedrijven.

"Fujitsu Softek beschikt echt over alle ingrediënten om het helemaal te maken: een ervaren managementteam, gepassioneerde opslagsoftware-ingenieurs, een erfenis in termen van klantenondersteuning en klantentrouw en een productassortiment dat een meetbare ROI biedt op een groeimarkt", aldus Murphy. "Wij bieden wereldwijde organisaties nu de meest kwaliteitsvolle oplossingen voor vereenvoudigd opslagbeheer en voor opslagcontrole die beschikbaar zijn op de markt, volledig geruggensteund door het op twee na grootste IT-bedrijf ter wereld."

Over Fujitsu Softek
Fujitsu Softek werd opgericht door Fujitsu Limited, de toonaangevende leverancier van op het Internet gebaseerde oplossingen die een jaarlijkse omzet realiseert van 50 miljard $, en zijn Amerikaanse dochteronderneming Amdahl Corporation. Fujitsu Softek levert geavanceerde softwareoplossingen aan bedrijven en instellingen, om hun e-business-prestaties te verbeteren en kracht bij te zetten. Fujitsu Softek zal voortbouwen op zijn huidig assortiment innovatieve producten en diensten om uit te groeien tot de voorkeursleverancier van oplossingen voor gegevensbescherming, -migratie en
-replicatie, prestatievermogen, toepassingsbeschikbaarheid, herstel na een ramp, SAN-beheer, opslagvirtualisering en businesscontinuïteit. Meer informatie is beschikbaar op softek.fujitsu.com.

Over Fujitsu Limited
Fujitsu Limited (TSE: 6702) is een toonaangevende leverancier van op het Internet gebaseerde IT-oplossingen die actief is op de wereldwijde markt. Met ruim 500 groepsmaatschappijen en gelieerde bedrijven over de hele wereld
-- waaronder ICL, Amdahl en DMR Consulting -- behaalde Fujitsu Limited een geconsolideerde omzet van 5,26 triljoen yen (49,6 miljard $) in het boekjaar dat afgesloten werd op 31 maart 2000. Dankzij zijn toonaangevende technologieën, zijn computer- en telecommunicatieplatformen van wereldklasse en zijn wereldwijd korps van meer dan 60.000 systemen en service-experts, is Fujitsu ideaal geplaatst om de eindeloze mogelijkheden van het Internet aan te boren om het succes van zijn klanten te garanderen. In totaal telt de Fujitsu Groep 188.000 werknemers. Het bedrijf is actief in ruim 100 landen. Internet: http://www.fujitsu.com/

Amdahl is een geregistreerd handelsmerk van Amdahl Corporation. Alle andere handelsmerken en productnamen zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

Perscontacten
Mary Rittle Johan Perremans
Fujitsu Softek Creative Strategies
Tel.: + 44 1-770 541-5643 Tel.: + 32 2 267 41 60 Fax: + 44 1-770 952-1324 Fax: + 32 2 267 12 89
E-mail: mary_rittle@amdahl.com E-mail :
johan@creative-strategies.be