Gemeente Leeuwarden

Goede ideeën op eerste verkeersdebat

26 maart heeft het eerste verkeersdebat plaatsgevonden. Discussieleider Eelke Lok wist de goede toon te zetten waardoor er op een levendige en positieve manier gediscussieerd werd.
De Leeuwarder ondernemers kwamen
met realistische en futuristische ideeën: Wat dacht u van een stukje ondergrondse spoorlijn tussen Leeuwarden en Groningen?

Hiermee zouden in ieder geval verkeersopstoppingen door spoorwegovergangen verdwijnen. Verder ook op korte termijn realiseerbare oplossingen zoals een wisselend inzetbare rijbaan over de Drachtsterbrug: 's ochtends twee rijbanen de stad in en een de stad uit en 's middags vice versa. Of een extra brug tussen de Beursbrug en de Prins Hendrikkade: dit zou een directere route zijn voor autoverkeer vanaf het Blokhuisplein naar o.a. Parkeergarage Zaailand.

Ook inwoners van de gemeente Leeuwarden en forenzen die elke werkdag met de verkeersproblematiek in en rondom Leeuwarden geconfronteerd worden, zijn van harte uitgenodigd met de gemeente in discussie te gaan. Er zijn nog enkele plaatsen voor het debat op 2 april in De Harmonie beschikbaar, dus meld u aan bij de gemeente via www.kentskele.nl. Op deze website kunt u ook terecht voor meer informatie over het verkeersdebat.