Gemeente Geldermalsen

De einduitslag - 29 maart 2001, 12.00 uur


* De uitslag van de testen bij het bedrijf Ridderslag 20 te Beesd toont aan dat er géén sprake is geweest van de aanwezigheid van het MKZ-virus.


* Binnen het 3-km-gebied zijn op basis van klinische screening geen symptomen van de mogelijke aanwezigheid van MKZ geconstateerd. De uitslagen van alle in dit gebied afgenomen monsters zijn nog niet bekend (met uitzondering uiteraard van het bedrijf Ridderslag 20).


* Vanaf 29-3-2001, 12.00 uur, geldt voor dit hele gebied weer het landelijke regime ten aanzien van de vervoersbeperkingen.


* De aangekondigde preventieve ruimingen rond Beesd gaan niet door.

* Wanneer er in relatie tot (verdachte) MKZ-bedrijven elders in het land aantoonbare contacten bestaan met in deze streek gevestigde veehouderijbedrijven, dan zullen deze contacten tot een nieuwe situatie kunnen leiden, inclusief het afnemen van monsters.


* Vooralsnog vinden er in onze gemeente geen nieuwe onderzoeken meer plaats. Voordat hopelijk zo spoedig mogelijk ons land geheel 'MKZ-vrij' kan worden verklaard is het noodzakelijk op verschillende plaatsen opnieuw onderzoeken te doen. Pas wanneer de uitslagen daarvan bevestigen dat het MKZ-virus met succes is bestreden zal genoemde verklaring worden afgegeven.


* De dierenartsen wordt opgeroepen alert te blijven.

* De betrokken agrariërs binnen het 1-km-gebied ontvangen, naast telefonische bevestiging van het goede nieuws, ook een formele brief waarin dit nieuws wordt bevestigd en tegelijkertijd het besluit tot preventieve ruiming wordt ingetrokken.

Geldermalsen, 29 maart 2001, 12.00 uur