Provincie Limburg

BEIDE LIMBURGEN PRESENT OP FLORIADE 2002

BEIDE LIMBURGEN PRESENT OP FLORIADE 2002 !

De provincies Belgisch en Nederlands Limburg presenteren zich met een Limburg-paviljoen op de Floriade 2002 in de gemeente Haarlemmermeer. Beide provinciale besturen, een aantal bovenregionale toeristische gemeenten, regio-VVV's en toeristisch bedrijfsleven hebben, op initiatief van de VVV Maastricht, besloten daartoe de handen ineen te slaan.

In een gezamenlijke presentatie willen beide Limburgen op de Floriade de verwachte ca. 3 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland kennis laten maken met de toeristische en recreatieve mogelijkheden van deze provincie. Alle partijen zien in een gezamenlijke presentatie een unieke mogelijkheid om de Limburg-promotie een stevige impuls te geven. Naast gast-provincie Noord-Holland is Limburg de enige (Nederlandse) provincie die zich op de Floriade presenteert. De samenwerking met Belgisch-Limburg verleent hieraan nog een extra dimensie.

De Floriade loopt van 6 april tot en met 20 oktober 2002. De Limburgse inzending bestaat uit een paviljoen, waaraan door middel van film, foto's, dia's, omgevingsdesign, geluid, vertellingen en presentaties in alle mogelijke zintuiglijke schakeringen, vorm zal worden gegeven. De sfeer, die de bezoeker zal ervaren in het paviljoen, is er een die vooral gericht is op onthaasting in een veel te jachtig leven. Beide Limburgen hebben immers dié typische ingrediënten die perfect aansluiten op de behoeften en de recreatiewensen van vele mensen.
Naast de historische, culturele, landschappelijke en menselijke aspecten wordt in het paviljoen vanzelfsprekend aandacht besteed aan een aantal facetten van de tuinbouw, een bedrijfstak, die in economisch opzicht voor de provincie steeds belangrijker wordt. Het Adviesbureau voor Leisure en Cultuur Reinoud van Assendelft bv uit Nijmegen zal de Limburgse plannen voor het paviljoen op de Floriade nader uitwerken.

De investerings- en exploitatiekosten van het Limburg-paviljoen belopen op circa

1,5 miljoen. Dat bedrag wordt volgens een nader te bepalen verdeelsleutel betaald door beide Provincies, gemeenten in Belgisch Limburg, de gemeenten Venlo-Tegelen/Arcen en Velden, Roermond, Maastricht en Valkenburg aan de Geul, de regio's Parkstad en Westelijke Mijnstreek, regio-VVV's en deelnemend bedrijfsleven. Daarnaast zal vanwege het grensoverschrijdend karakter van de interlimburgse inzending een beroep worden gedaan op medefinanciering vanuit de Europese Interregfondsen voor grensoverschrijdende samenwerking.