Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-03-2001 3ePersberichtdonderdag29maart2001

Politieberichten

Sluiting politiebureaus Helmond Oost en Helmond West De drie afdelingen van de politie in Helmond hebben in overleg met de burgemeester van Helmond en hun korpsleiding besloten om de politiebureaus van Helmond Oost en Helmond West van 2 april tot en met 30 april te sluiten voor het publiek. Tot deze noodmaatregel werd besloten vanwege verhoogde inzetten van politiemensen, onder meer vanwege het toezicht op de MKZ-maatregelen en diverse grotere rechercheonderzoeken. Door de genomen maatregel kan het aantal politiemensen op straat gehandhaafd worden en hoeven daar geen concessies gedaan te worden. Voor afzonderlijke afspraken met de politie van Helmond West en Helmond Oost ( onder meer afdeling bijzondere wetten, zoals jachtaktes, beveiligingspas en milieu) kunt u bellen via het algemene politienummer 0900-8844. Het bureau Helmond Centrum is dagelijks geopend voor alle politiezaken van 08.00 uur tot 22.00 uur.

Eindhoven: Identiteit slachtoffer dodelijk verkeersongeval Woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur is bij een verkeersongeval op de kruising Geldrop-seweg Vestdijk de 19-jarige fietster G.C. Maroeka uit Eindhoven om het leven gekomen. Zij kwam daar door nog onbekende oorzaak onder een vuilniswagen terecht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen de politie op 0900 8844.

Eindhoven: Overval
Donderdagmorgen omstreeks 10.20 uur is in een winkel op de Heezerweg de 44-jarige eigenaresse overvallen. De eigenaresse werd door een onbekende man met een capuchon op, die haastig de winkel in kwam lopen, bedreigd met een schroevendraaier. Hij riep luid-ruchtig om de kassa en duwde haar daar naar toe. Vervolgens deed de man een greep in de kassa, nam er geld uit en deed dit in zijn jaszak. Direct daarop verliet hij de winkel.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Donderdagmorgen tussen 8.00 en 9.10 uur is op de kruising v. Oldenbarneveltlaan Eisen-howerlaan en Koudenhovensewegzuid een roodlichtcontrole gehouden. 20 fietsers, 2 brom-fietsers en een automobilist kregen een proces-verbaal voor het negeren van het rode licht.

Mierlo: Ruit vernield na vechtpartij
In een horecagelegnheid aan de Marktstraat is donderdagochtend een ruit vernield tijdens een vechtpartij. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in en noteerde alle namen van de personen die betrokken waren bij het incident. Een 19-jarige man uit Helmond werd tijdens het onderzoek om 2.40 uur op de Bisschop van Mierlostraat onder verzet aangehouden omdat hij tot twee keer toe weigerde zijn naam op te geven. Hij gaf aan zijn naam reeds eerder aan een andere collega te hebben doorgegeven. Uit verder onderzoek bleek later dat de man zijn naam toch reeds had opgegeven. Na een mislukte ontsnappingspoging werd in dezelfde straat om 2.45 uur ook een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij de politie beledigde. Beide verdachten konden na verhoor aan het politiebureau, huiswaarts keren.

Oirschot: Diefstal uit woning
Tussen woensdagavond 23.30 en donderdagmorgen 7.30 uur zijn uit een woning op de Kei-zersweg een portemonnee, met daarin ongeveer honderd vijftig gulden, en enkele pasjes gestolen. Onbekend hoe men de woning binnenkwam.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Vanmorgen tussen 8.40 en 9.50 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale-weg. 42 van de 489 gecontroleerde voertuigen reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Donderdagmorgen tussen 9.45 en 11.45 uur is op de Abdijlaan een snelheidscontrole ge-houden. Van de 489 gecontroleerde voertuigen reden er 42 sneller dan de toegestane snel-heid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Op de Dorpstraat is donderdagmorgen tussen 10.40 en 11.25 uur een snelheidscontrole gehouden. 176 voertuigen zijn gecontroleerd. 18 daarvan reden te hard. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.

Bladel: Bromfietscontrole
Donderdagmorgen tussen 6.30 en 10.00 uur is op de Tuinstraat een bromfietscontrole gehouden. 25 bromfietsers kregen een proces-verbaal voor: 11x overschrijden constructie snelheid, 4x niet tonen bromfietscertificaat, 3x geen gele plaat, 2x defecte uitlaat, 1x geen rem, 1x geen voetsteun, 1x geen achterlicht, 1x geen goed bevestigde achterbrug en 1x rijden over het voetpad.

Bergeijk: Verkeerscontrole
Donderdag zijn op de Churchilllaan tussen 10.45 en 12.15 uur 8 automobilisten bekeurd voor: 5x niet dragen van de autogordel, 1x te hoge snelheid, 1x geen juist rijbewijs en 1x het niet tonen van het rijbewijs, een bromfietser kreeg een bon voor het overschrijden van een te hoge constructiesnelheid.

Westerhoven: Verkeerscontrole
Donderdagmiddag tussen 13.15 en 14.15 uur is op de Provincialeweg een verkeerscontrole gehouden.7 automobilisten kregen een bon voor: 5x snelheid, 1x geen gordel en 1x afvallende lading. 4 bromfietser kregen een bekeuring voor: 1x rijden op de fietsstrook en 3x geen gele plaat.

Deurne: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 9.15 en 11.30 uur is op de Hoofdstraat een snelheidscontrole ge-houden. Van de 528 gecontroleerde voertuigen reden er 51 sneller dan de toegestane snel-heid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.