GroenLinks


-

Nieuwe publicatie: Diversiteit in de polder

29 maart 2001

Diversiteit in de polder, de nieuwe publicatie van het Wetenschappelijk Bureau, gaat over GroenLinks en de multiculturele samenleving.

GroenLinks is altijd optimistisch geweest over de multiculturalisering van Nederland. Het motto was culturele openheid en de politieke inzet achterstandbestrijding. Er werd vooral nagedacht over de sociaal-economische dimensie, minder over culturele verschillen. Hoe moet culturele diversiteit beoordeeld worden? Zijn eigen organisaties van allochtonen een wenselijke vorm van maatschappelijke participatie of een sta-in-de-weg voor integratie? Gaat het om erkennen van culturele identiteiten of om het organiseren van het verschil? En wat is de verhouding tussen deze maatschappelijke pluriformiteit en de sociale cohesie?

DIVERSITEIT IN DE POLDER tracht antwoord te geven op deze en andere vragen. Het is een verkenning met deskundigen, op zoek naar consequenties voor het beleid.
Auteurs zijn: Jan Willem Duyvendak, Meindert Fennema, Ruben Gowricharn, Sjaak Koenis, Flip Lindo, Baukje Prins, Jean Tillie en Joke van der Zwaard.

Diversiteit in de Polder is op het GroenLinkscongres op 31 maart verkrijgbaar voor fl.15,- (normale prijs fl. 19,50)

Kijk ook onder Wetenschappelijk Bureau-publicaties.


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl