Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 29-03-2001 4e persbericht 29 maart 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten autodiefstal aangehouden


- In een horecagelegenheid aan de Aalsterweg is donderdag om 17.10 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde nadat een half uur eerder op de Heezerweg een witte Hyundai bestelauto was gestolen. De bestuurder moest even bij een winkel aan de Heezerweg zijn en liet de sleutels op het contact zitten. Toen hij uit de winkel kwam was de auto verdwenen. De bestelauto werd even later op de Lupinestraat gevonden en naar aanleiding van een goed signalement werd de man even later op de Aalsterweg gezien. Hij is ingesloten voor onderzoek.


- Om 20.10 uur werd op de Marconilaan een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De eigenaar van een auto betrapte de verdachte in zijn geparkeerde auto. De stuurkolom van auto was vernield en er waren pogingen gedaan de auto te starten. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Donderdag zijn drie snelheidscontroles gehouden.


- Tussen 8.05 en 11.45 uur is gecontroleerd op de Floralaan West. Van de 1520 gecontroleerde voertuigen reden er 55 te snel. De hoogste snelheid was 60 km/u.


- Op de Orpheuslaan is tussen 9.30 tot 11.00 uur gecontroleerd. Hier werden 12 bestuurders staande gehouden omdat ze te hard reden. De snelste reed 76 km/u.


- Van de 200 voertuigen die tussen 12.10 en 13.10 uur op de Blaarthemseweg de radarapparatuur passeerden reden er 6 te hard. De snelste reed 64 km/u. Op alle plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Vrouw met auto tegen boom
Een 80-jarige vrouw uit Beek en Donk is donderdag om 15.00 uur met haar auto tegen een boom gereden. Dat gebeurde op de Aarle Rixtelseweg in een flauwe bocht. Zij kwam met de rechterwielen van haar auto in de berm en verloor de macht over het stuur. De vrouw was licht gewond en kon na een bezoekje aan het ziekenhuis weer naar huis.

Deurne: Vrouw gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Liesselseweg Mr. De Jonghlaan is donderdag om 18.10 uur een 46-jarige vrouw uit Deurne gewond geraakt. De vrouw fietste vanuit de Mr. De Jonghlaan de kruising op en werd geschept door een auto die over de Liesselseweg reed. Deze auto werd bestuurd door een 26-jarige man uit Deurne. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Hennepkwekerij ontdekt
Donderdag om 13.45 uur is in een woning aan de Gelukken een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was in een kamer op de eerste verdieping. De 270 hennepplanten zijn in beslag genomen, evenals apparatuur zoals 9 lampen, 9 transformatoren, 2 schakelpanelen, 2 ventilatoren en 2 koolstoffilters. De energiemaatschappij heeft de elektriciteit afgesloten omdat er illegaal stroom werd afgenomen. Er werden drie luchtdrukpistolen gevonden. Deze leken erg op echte vuurwapens en zijn in beslag genomen. De bewoners waren niet thuis.

Valkenswaard: Automobilist rijdt door na aanrijding Een onbekende bestuurder van een witte Honda Civic coupé is donderdag om 16.15 uur doorgereden nadat hij op de Boekweitbeemd een aanrijding had veroorzaakt. Een 16-jarig meisje reed met haar fiets over de Boekweitbeemd. De Honda passeerde haar en kwam bij het passeren zo ver naar rechts dat hij het stuur van de fiets raakte. Het meisje viel en raakte gewond aan haar kin. Verder had ze schaafwonden. De automobilist reed door in de richting van de Keersop.