Gemeente Hilversum

Tiende Rinus Schaap Prijs

De Rinus Schaap Prijs, een eerbetoon aan een Hilversummer die zich het afgelopen jaar als vrijwillig(st)er zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport, wordt dit voorjaar voor de tiende keer uitgereikt. Dat de uitreiking samenvalt met het Internationale Jaar van de Vrijwilligers, plaatst het `Schaap-met-de-vijf-poten' nog eens extra in de schijnwerpers. Kandidaten, al dan niet eerder voorgedragen, kunnen tot 15 april worden aangemeld.

De prijs, een ´schaap-met-de-vijf-poten´ voor de club en een prijs met een tegenwaarde van f 500,- voor de winnaar, is bedoeld voor mensen die zich belangeloos voor een club inzetten, klusjes doen, krijtstrepen trekken op de velden, oud papier ophalen, loten verkopen, trainingen verzorgen, optreden in commissies, enzovoort. De Schaapprijs is vernoemd naar de Hilversummer Rinus Schaap, de Hilversumse voorhoedespeler van het Nederlands voetbalelftal die binnen en buiten het voetbalveld bekend stond vanwege zijn sportieve gedrag.

Vorig jaar werd de Rinus Schaap Prijs uitgereikt aan Jan Dekkers van de Avondvierdaagse Hilversum. Hij ontving het kleinood op 29 juni 2000 in het clubhuis van HSV Wasmeer.

Kandidaten voor de Rinus Schaapprijs 2000 kunnen tot 15 april 2001 schriftelijk worden aangemeld. Het adres is Raadhuis, Antwoordnummer 1199, 1200 VB Hilversum (Schaap Prijs linksboven op de enveloppe vermelden). Een postzegel is niet nodig.