PGGM


Directeur Finance & Control PGGM wint CFO Europe Best Practice Award 29 Maart 2001
PGGM heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in een optimalisering van haar bedrijfsprocessen. Daarbij speelt de invoering van een nieuw plannings- en budgetteringssysteem een belangrijke rol. Het nieuwe systeem heeft onlangs internationale erkenning gekregen. Door het blad CFO Europe is de Best Practice Award in de categorie Planning and Budgeting toegekend aan René van de Kieft, directeur Finance & Control van PGGM.

CFO Europe wordt uitgegeven door The Economist Group en richt zich op de corporate financial executives in de grote (internationale) ondernemingen. Als enige Nederlander is aan van de Kieft een Award toegekend. Hij heeft de Award gekregen omdat hij naar het oordeel van de jury er in geslaagd is een samenhang aan te brengen in de planning- en budgetteringsprocessen in combinatie met de strategie van PGGM. Deze samenhang is aangebracht in een relatief korte tijdspanne van één jaar. René van de Kieft heeft bij de realisatie van de activiteiten de eigen kracht van de PGGM-organisatie goed kunnen benutten. Het proces is gerealiseerd met minimale inzet van externe consultancy.

PGGM verzorgt de pensioenregeling voor zon 900.000 premiebetalenden, 140.000 pensioengerechtigden en 450.000 werknemers in de sector zorg & welzijn.