Persbericht

CED, CINOP en KPC Groep gaan samenwerken
Alliantie drie onderwijs-kenniscentra

Het Centrum Educatieve Dienstverlening (CED), het Centrum voor Innovatie van Opleidingen (CINOP) en KPC Groep gaan een strategische alliantie aan. De samenwerking is gericht op de bevordering van het gebruik van ICT in leerprocessen en op de bestrijding van onderwijsachterstanden. Kennisuitwisseling en -ontwikkeling, acquisitie en uitvoering van opdrachten zullen gezamenlijk worden aangepakt. Hierdoor wordt de dienstverlening van de drie instellingen geoptimaliseerd.

De kennis en ervaring van de drie instellingen op het terrein van voor- en vroegschoolse educatie (VVE), taalonderwijs, intercultureel onderwijs, sociale competentie, voortijdig schoolverlaten en schoolverzuim worden gebundeld en verder ontwikkeld. Daarmee kan, zoals het landelijk beleidskader voorstaat, op landelijk en lokaal niveau een integrale aanpak van de bestrijding van onderwijsachterstanden beter worden ondersteund. Een aanpak die een continue schoolloopbaan, van VVE tot en met BVE, zal bevorderen.

Dutch Center for E-learning
Met betrekking tot het gebruik van ICT in leerprocessen zal begin april, in een breder samenwerkingsverband met KPN en het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch, het 'Dutch Center for E-learning' van start gaan. Dit consortium biedt bedrijven en onderwijsinstellingen advies en ondersteuning om optimaal gebruik te maken van ICT, zodat leerprocessen minder tijd- en plaatsgebonden kunnen plaatsvinden en verder geĂŻndividualiseerd kunnen worden.
Daarnaast werd de aanvraag van onder andere deze drie instellingen om te kunnen fungeren als ICT Expertisecentrum NT2 kort geleden door het ministerie van OCenW gehonoreerd.

De drie instellingen
Het CED, gevestigd te Rotterdam, kent veel expertise op het gebied van onderwijsachterstand, taalbeleid en monitoring. Deze instelling omvat ook een Pedologisch Instituut, het Projectbureau Educatieve Producten (onderzoek en ontwikkeling) en een Onderwijsinformatiecentrum en een eigen uitgeverij.
Het CED ondersteunt (onderwijs)instellingen bij allerlei aspecten van onderwijsvernieuwing en organisatieontwikkeling. CINOP, gevestigd in 's-Hertogenbosch, is een onderwijskundig adviesbureau dat werkt op het snijvlak van onderwijs, maatschappij en arbeidsmarkt. CINOP is een door de overheid erkend expertisecentrum voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Thema's zijn onder andere: kwalificaties, competenties, EVC, krachtige leeromgevingen en E-learning.
KPC Groep (eveneens gevestigd in 's-Hertogenbosch) verbetert het rendement van haar opdrachtgevers door de leerprocessen van individuen en organisaties te verbeteren. KPC Groep verricht in opdracht van de overheid activiteiten in het kader van onderwijsinnovatie en adviseert scholen en andere organisaties op terreinen als strategisch management, leerprocessen en integraal personeelsbeleid.

..