PERSBERICHT

Verenigde Bedrijven Groeneveld gaat over naar HAL Investments

Dordrecht, 29 maart 2001- De aandeelhouders van Verenigde Bedrijven

Groeneveld B.V. ("Groeneveld") - NPM Capital N.V. en Groeneveld Beheer B.V. - en HAL Investments B.V. ("HAL"), een dochtermaatschappij van HAL Trust, zijn voornemens Groeneveld aan HAL te verkopen. De ondernemingsraden zijn vandaag om advies gevraagd. Voorts is vandaag aan de NMa goedkeuring gevraagd en zijn de vakbonden ingelicht. Het streven is de transactie eind april te laten plaatsvinden.

Groeneveld, gevestigd in Dordrecht, is actief in de groothandel van persoonlijke beschermingsmiddelen, arbo- & milieu consultancy en in de detailhandel in optiek en hoortoestellen. De groep heeft ongeveer 750 werknemers in dienst en realiseert een omzet van circa NLG 198 miljoen per jaar.

De detailhandelsdivisie van Groeneveld bestaat uit een landelijke keten van 120 winkels, voornamelijk opererend onder de naam Groeneveld Opticiens en Schoonenberg Hoortoestellen.

Splitsing

Na het afsluiten van de transactie zal de detailhandelsdivisie samen met de centrale brillenslijperij worden doorverkocht aan Pearle Europe B.V., een groep actief in de optiekdetailhandel met in totaal meer dan 640 vestigingen in 5 verschillende Europese landen. HAL Investments heeft momenteel een belang van 67.6% in Pearle Europe B.V.

De business to business activiteiten van Groeneveld, bestaande uit Groeneveld-Intersafe, Mattan-Intersafe, Groeneveld Elcea, Elcea France, De Vlamboog, Multi Arbo Consultants en Milieu Consult, zullen zich in de toekomst samen met HAL volledig gaan richten op de markt voor persoonlijke beschermingsmiddelen en aanverwante markten, zoals arbo- & milieu consultancy. Haar leidende positie in de Nederlandse markt zal getracht verstevigd te worden en tevens zal gekeken worden naar de mogelijkheden voor Europese expansie.

Profiel HAL Investments

HAL Investments is een actieve lange termijn investeerder in voornamelijk gevestigde bedrijven. HAL Trust, de moedermaatschappij van HAL Investments is genoteerd aan Euronext Amsterdam en heeft een marktkapitalisatie van EUR 1,6 miljard.

Profiel NPM Capital

NPM Capital is verstrekker van durfkapitaal in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, België, Frankrijk en Ierland. NPM Capital participeert momenteel voor een bedrag van meer dan EUR 1,1 miljard in circa 190 ondernemingen.