ABVAKABO FNV

Kadaster: 4 procent loon erbij en eindejaarsuitk. naar 8 procent (30 maart)

Donderdag 29 maart is er een CAO akkoord bereikt tussen de werkgever en de vakbonden. De nieuwe CAO geldt voor 13 maanden en loopt van 1 maart 2001 tot 1 april 2002.
De ruim 2.000 medewerkers kunnen rekenen op 4% loonsverhoging en de eindejaarsuitkering wordt opgehoogd naar 8%. Daarnaast kunnen ze in januari 2002 uitzien naar een eenmalige euro-bonus van 100 euro.

In de nieuwe CAO zijn de volgende afspraken gemaakt: De eigen bijdrage in het woon-werk verkeer wordt afgeschaft. Het Kadaster streeft ernaar de werknemerspopulatie meer een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij. Dat betekent dat zij bepaalde doelgroepen uitdrukkelijk zal uitnodigen te solliciteren en vooral ook uit te nodigen voor een gesprek bij geschiktheid. De werkgever zal extra aandacht schenken aan preventie- en reïntegratiebeleid.
Op het gebied van arbeid en zorg is afgesproken dat de tien (wettelijke) zorgdagen doorbetaald worden met 90% van het salaris. Daarnaast heeft een werknemer recht op tien dagen rouwverlof. Er is ook een regeling voor klokkenluiders afgesproken. Er komt een bedrag van f. 60.000,- beschikbaar voor een project dat bijdraagt aan de internationale solidariteit.
Verder zijn nog een aantal zaken onderwerp van studie, zoals telewerken, gelijke beloning en carrièrekansen. Employability krijgt een extra impuls, nadat de wensen van werknemers zijn geïnventariseerd.

ABVAKABO FNV is tevreden met dit akkoord en zal het binnenkort aan de leden voorleggen.