NedCar verkoopt PD&E Automotive B.V. aan Benteler

Op 30 maart heeft NedCar met Benteler Automotive International GmbH een overeenkomst gesloten voor de verkoop van haar dochterbedrijf PD&E Automotive B.V. Afhankelijk van de goedkeuring van alle betrokken instanties zal naar verwachting de overdracht in juni 2001 plaatsvinden. Bij de overdracht zullen alle medewerkers, gebouwen en faciliteiten naar Benteler overgaan. PD&E blijft als onderdeel van Benteler gevestigd in Helmond.

Eind 1999 maakte NedCar het voorgenomen besluit van de verkoop van PD&E bekend. De verkoop past in de strategische keuze van NedCar om zich in de komende jaren volledig te concentreren op haar kernactiviteit: het assembleren van personenauto's. PD&E Automotive B.V. werd begin 2000 opgericht als zelfstandige organisatie op het gebied van automotive engineering.

Benteler is een internationaal bedrijf met vier divisies (Steel & Tube, Automotive, Mechnical Engineering en Trade). Benteler opereert met 37 ondernemingen in 13 landen. Met wereldwijd 17.500 werknemers werd in 1999 een omzet gemaakt van DM 4,9 miljard.

De aankoop van PD&E past uitstekend in de groeistrategie van Benteler die een grotere rol wil spelen als eerstelijns toeleverancier van de automobielindustrie. De competentie van PD&E is nu beschikbaar voor Benteler en draagt bij aan de ambitie een wereldspeler te worden.

NedCar President Chris Dewulf is tevreden met het resultaat van de onderhandelingen en met de nieuwe eigenaar. "Uitgangspunt voor NedCar is geweest dat de nieuwe eigenaar de competentie die PD&E in de afgelopen 40 jaar heeft opgebouwd, verder zou uitbreiden. De blijvende aanwezigheid van de ontwikkelingsactiviteiten op Nederlandse bodem was bij de onderhandelingen voor ons zwaarwegend. Benteler, die een uitstekende reputatie heeft als producent van modules voor de automotive industry, voldoet aan deze voor-waarden. Benteler is al jarenlang toeleverancier van NedCar".

Met de verkoop van PD&E is een einde gekomen aan een periode van onduidelijkheid bij de medewerkers. President Dewulf is trots dat een gerenommeerd bedrijf als Benteler de nieuwe eigenaar wordt van wat NedCar in de afgelopen decennia heeft opgebouwd. NedCar gaat zich nu volledig concentreren op het assembleren van personenauto's. Betrokken partijen zien de toekomst met optimisme tegemoet. Inmiddels zijn de bonden, ondernemingsraden en het personeel over het voorgenomen besluit geïnformeerd.

Born, 30 maart 2001

Corinne van Iersel
Manager Corporate Communications