Persbericht

Eerste nationale carrièrebeurs voor de overheid

Op 30 en 31 maart 2001 vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de eerste landelijke carrièrebeurs voor de overheid plaats. Tijdens deze beurs kunnen duizenden starters en ervaren werknemers kennismaken met de overheid als werkgever.

Het vinden van geschikt personeel is voor overheidsorganisaties in toenemende mate een probleem.

In het recente advies Investeren in mensen en kwaliteit van de commissie Van Rijn aan het kabinet blijkt dat de overheid geen bekend gezicht heeft en dus geen imago. Vooral jongeren geven vaak nog de voorkeur aan het bedrijfsleven als werkgever. Ook omdat het bij jongeren niet altijd duidelijk is dat de overheid grote loopbaanmogelijkheden heeft. Het kabinet is zich bewust dat voor de doorbreking hiervan een duidelijk signaal nodig is. JS Events heeft samen met Elsevier daarom het initiatief genomen een platform te creëren waar studenten, pas afgestudeerden (van VMBO, MBO, HBO, Universiteiten), ervaren werknemers en overheden elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten.

Op de Carrièrebeurs Overheid presenteren zich uitsluitend overheidsorganisaties. Zij bieden een actueel aanbod van interessante functies bij ministeries, provincies, gemeenten, brandweer, defensie, politie, rechtbanken, politieke partijen en universiteiten. De bezoekers kunnen deelnemen aan workshops, loopbaansessies, lezingen en een lager huis debat met o.a. Jort Kelder, Emile Ratelband en Wouke van Scherrenburg.

Trainees, ervaren werknemers en toptalenten vertellen waarom zij hebben gekozen voor een baan bij de overheid. Daaruit zal blijken dat de overheidsorganisaties als het gaat om verantwoordelijkheden, doorgroeikansen, opleidingsmogelijkheden en bijvoorbeeld ouderschapsverlof vaak meer te bieden hebben dan het bedrijfsleven.

De Carrièrebeurs Overheid vindt plaats op:

Vrijdag 30 maart 2001 10.00 18.00 uur

Zaterdag 31 maart 2001 10.00 17.00 uur

Jaarbeurs Utrecht, Hal 11

Bij aanmelding via de site kunnen de bezoekers een gratis toegangskaart t.w.v. f 15,- ontvangen.

actuele persberichten: www.carrierebeursoverheid.nl/persberichten.htm

Meer informatie over de Carrièrebeurs Overheid kunt u verkrijgen www.carrierebeursoverheid.nl en persoonlijk via:

JS Events

Guido Lap

Irene Van Bruggen

Postbus 58171

1040 HD Amsterdam

Telefoon: 020-6188355

Fax: 020-6893146

E-mail: info@jsevents.nl