Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Dit weekend gesprekken met vakbonden en met minister 30 maart 2001
De vakbonden en Ondernemingsraad bij NS Reizigers zijn uitgenodigd voor een informatief gesprek op zaterdag 31 maart met een delegatie van de Raad van Commissarissen en de directies van NS Reizigers en NS. Naast het gesprek van zaterdag is de NS-directie met de Raad van Commissarissen uitgenodigd op zondag een gesprek te hebben met de minister van Verkeer & Waterstaat.

Het gesprek met vakbonden en ondernemingsraad is erop gericht om de Raad van Commissarissen nader inzicht te verschaffen in beweegredenen van vakbonden die ultimata hebben gesteld; ultimata die kunnen leiden tot ernstige verstoring van de dienstverlening aan onze klanten en tot extra belasting van de arbeidsverhoudingen bij NS.

Ultimatum

Het ultimatum van de VVMC verloopt zondag om 00:00 uur, waarna voor maandag 2 april een 24-uurs staking is aangekondigd. NS kan op voorhand niet aangeven waar wel of niet treinen zullen rijden. Reizigers wordt geadviseerd op maandag 2 april de actuele verkeersinformatie op NOS-Teletekst pagina 751 te raadplegen of te bellen met 0900-9292 OV Reisinformatie Binnenland (75 ct/min).