BNN


Hilversum, 7 maart 2001

ROBOT WARS ZOEKT KANDIDATEN

Aan het einde van dit jaar komt BNN met een Nederlandse versie van het populaire BBC-programma Robot Wars en daarvoor zoekt BNN kandidaten! Het is de bedoeling om eind 2001 een serie op de televisie te brengen waarin Nederlandse robots de strijd met elkaar aanbinden.

Zaterdag 16 juni vindt er in Eindhoven een selectiedag plaats en wordt bepaald welke robots geschikt zijn om mee te doen met de selectie. Het gaat hierbij niet alleen om technische eisen, maar de robot moet ook visueel aantrekkelijk zijn. Bart de Graaff: 'We zoeken geen Peppi-en-Kokki-Robots, maar iets tussen een Apache-helicopter en een Leopard-tank. Patriot-raketten geen bezwaar.' Degene die de mooiste en technisch meest begaafde robot maakt, vertrekt deze zomer naar Engeland om in de originele Robot Wars-studio tegen andere kandidaten en de zogenaamde houserobots ten strijde te trekken.

Om de kandidaten goed te begeleiden en voor te bereiden zal op vrijdag 30 maart tussen 17.00 en 18.00 uur professor Django van Mentorn, de producent van de Nederlandse Robot Wars, bij BNN aanwezig zijn om de meest gestelde vragen te beantwoorden via de chat (www.bnn.nl/robotwars). Kandidaten die nog inspiratie zoeken kunnen iedere vrijdagmiddag van 16.05 tot 16.50 uur kijken naar de Engelse versie van Robot Wars bij BNN op NED. 2.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over een persbericht kun je contact opnemen met de afdeling Communicatie.