Provincie Utrecht

Persbericht
27 maart 2001

Carrièrebeurs overheid in de Jaarbeurs
Provincie Utrecht wil meer jonge mensen aantrekken

Op vrijdag 30 maart (van 10.00 tot 18.00 uur) en zaterdag 31 maart (van 10.00 tot 17.00 uur) wordt in de Jaarbeurs te Utrecht de Carrièrebeurs Overheid georganiseerd. Het is de eerste keer dat er een nationale carrièrebeurs speciaal voor overheidsorganisaties plaatsvindt.
Tijdens deze beurs kunnen duizenden starters en professionals kennismaken met de overheid als werkgever. Ook de provincie Utrecht neemt deel aan de beurs (in stand nummer 5.19) en wil op 30 en 31 maart een start maken om met name meer jonge afgestudeerde mensen te interesseren voor een functie bij de overheid.

Behalve de Provincie Utrecht en alle andere provincies zijn o.a. ministeries, gemeenten, waterschappen en politieke partijen op de beurs aanwezig. De provincies hebben bewust gekozen voor een gezamenlijke presentatie op de beurs. Het provincieplein, waaraan de stands van alle provincies liggen, moet een trekpleister voor de beursbezoeker worden. Naast informatie over werken bij de overheid en vacatures biedt de beurs bezoekers een keur aan aantrekkelijke activiteiten (workshops onder leiding van gerenommeerde gastsprekers, interactieve lezingen rondom de thema's loopbaanontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, amusement). Ook de provincies nemen samen een aantal bijzondere activiteiten voor hun rekening.

Gratis toegangskaarten
Alle deelnemers, dus ook de provincie Utrecht, stellen gratis toegangskaarten voor de Carrièrebeurs Overheid ter beschikking. Zij sturen die naar hun eigen relaties. Geïnteresseerden die een toegangskaart willen hebben, kunnen deze - zolang de voorraad strekt - per e-mail bestellen bij Els Loopstra (e-mailadres: els.loopstra@provincie-utrecht.nl).

Bezoekers krijgen carrièregids
Bij de ingang van de beurs krijgen alle bezoekers van de beurs de 'Carrièregids Overheid'. Het merendeel van de deelnemers heeft in die gids een pagina laten opnemen, waarin behalve de eigen adresgegevens ook achtergrondinformatie over de instelling of organisatie te vinden is. De bezoeker krijgt op die manier de gelegenheid op een later moment nog eens contact op te nemen met de organisatie waarover hij of zij graag meer wil weten.

Provincie Utrecht presenteert thema "Geografische informatievoorziening"
Carina van Dolder - senior adviseur loopbaanontwikkeling bij de provincie Utrecht - is de coördinator voor de provincie Utrecht voor wat betreft de deelname aan het evenement. Zij legt uit waarom de provincies met elkaar voor een dergelijke presentatie hebben gekozen: "We onderstrepen daarmee het belang van de gezamenlijke werving en het tonen van één gezicht naar de bezoekers. Een centraal plein voorziet beter in de behoefte om onze bestuurslaag herkenbaar te maken dan twaalf in verschillende delen van de hal opgestelde stands. Bovendien zijn we geen concurrenten, maar hebben we allemaal min of meer dezelfde taken".

Alle provincies hebben een eigen thema gekozen. De door de individuele provincies gepresenteerde thema's geven samen een goed beeld van wat de provincies doen. De stand van de provincie Utrecht geeft de bezoeker informatie over de mogelijkheden binnen de provincie op het gebied van de Geografische informatievoorziening. Daarbij gaat het om het verzamelen van gegevens op kaart over een bepaalde plek binnen de provincie Utrecht. Voorbeelden van door andere provincies gepresenteerde thema's zijn het thema 'Grote stedenbeleid' (Overijssel) en 'Verkeer en vervoer' (Limburg).

Meer informatie over programma, openingstijden, standhouders e.d. staat op de internetsite van de beurs,
www.carrierebeursoverheid.nl.

Meer informatie bij: Frank Santman, (030) 2582522 of bij Carina van Dolder, (030) 2582295 (of frank.santman@provincie-utrecht.nl en carina.van.dolder@provincie-utrecht.nl )