Volvo draagt NedCar aandelen over aan Mitsubishi

Mitsubishi Motors Corporation en Volvo Car Corporation hebben een overeenkomst bereikt ten aanzien van de overdracht van Volvo Car Corporation's (50%) aandeel in NedCar aan Mitsubishi Motors Corporation per 30 maart 2001. Dit heeft geen invloed op de productie van de huidige modellen Mitsubishi Space Star en Carisma en de Volvo S40 en V40.

Mitsubishi Motors Corporation
De heer T. Sonobe, President en CEO van Mitsubishi Motors Corporation verwoordde het als volgt. "De verwerving van deze fabriek is een basis voor onze toekomstige gezamenlijke productie van de Z-car met DaimlerChrysler. NedCar is en blijft een belangrijke basis voor onze Europese operatie."

Volvo Car Corporation
De heer H.O. Olsson, President en CEO van Volvo Car Corporation zei: "De fabriek in Born blijft een belangrijk deel van Volvo's industriële structuur voor de productie van de S40 en V40 tot midden 2004."

NedCar
Volgens President C. Dewulf zal deze aandelenoverdracht voor de NedCar-organisatie als zodanig geen verschil maken. "NedCar blijft doen wat we al deden, en dat is auto's en onderdelen assembleren en leveren, van top kwaliteit, tegen overeen-gekomen concurreren-de kosten, op het afgesproken tijdstip, met optimale flexibiliteit. Onze klanten blijven tot in 2004 dezelfde. We krijgen er enkel nog een klant bij, te weten DaimlerChrysler. Zoals eerder bevestigd, zal het zogenaamde Z-car project, een van de grote gezamenlijke projecten in de alliantie van Mitsubishi Motors Corporation en DaimlerChrysler, bij NedCar gebouwd worden, met een jaarvolume van ongeveer 250.000 auto's".

Born, 30 maart 2001

Corinne van Iersel
Manager Corporate Communications