Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Op 7 mei in functie
Weterings wordt burgemeester Beverwijk

Rijswijk, 29 maart 2001

Wethouder drs. Th.L.N. Weterings uit Rijswijk wordt per 7 mei burgemeester van het Noord-Hollandse Beverwijk. Hij volgt mevrouw M.A. Berndsen-Jansen (D66) op, die eind vorig jaar werd benoemd tot districtschef Hilversum en plaatsvervangend korpschef van de politieregio Gooi- en Vechtstreek. Weterings (VVD) is zeer ingenomen met zijn benoeming, die vandaag rond het middaguur door de provincie Noord-Holland bekend werd gemaakt. Het college van B en W van Rijswijk heeft verheugd gereageerd op het besluit van de commissaris van de Koningin, prof. dr. J.A. van Kemenade, en roemt de inzet van de wethouder gedurende de laatste zeven jaar voor de gemeente Rijswijk. Over de opvolging van Weterings als wethouder is nog niets bekend.

Theo Weterings (op 18 april wordt hij 42 jaar) is sinds 1994 wethouder in Rijswijk, momenteel verantwoordelijk voor de portefeuille Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Economische zaken en wijkbeheer. Hij is onder meer lid van het Dagelijks Bestuur van het samenwerkingsverband Ypenburg en vice-voorzitter van het Industrieschap Plaspoelpolder. Sinds twee jaar is hij ook statenlid voor de VVD van de provincie Zuid-Holland.

Voor zijn wethouderschap was Weterings werkzaam bij de provincie Zuid-Holland, onder meer als hoofd van de afdeling economische zaken.

Hij is van huis uit econoom en studeerde in 1985 af aan de Katholieke Hogeschool Tilburg. Weterings is getrouwd en heeft drie kinderen. Over het tijdstip en de wijze waarop de gemeente afscheid neemt van de wethouder volgen binnenkort nadere mededelingen.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.