Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 12.00 uur
Lastige man aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag om half drie zag de politie op de Kerkewijk een vechtpartijtje. Een 22-jarige man uit Veenendaal maakte amok met een aantal omstanders. De politie probeerde de boel te sussen, maar de man bleef vervelend en is daarop aangehouden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en het verstoren van de openbare orde.

Rijden onder invloed (2x)

VEENENDAAL Tijdens een controle heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag om half op de Stationsstraat een 19-jarige man uit Renswoude aangehouden voor rijden onder invloed. De politie hield de man staande en moest een blaastest afnemen. De test wees uit dat de man teveel gedronken had. Hierop moest hij mee naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat de man een alcoholpromillage van 0,65 in zijn lichaam had. Dat leverde de man een rijverbod van een uur en een boete van 410 gulden op.

Later in de nacht om half drie hield de politie op de Zuiderkruis een 48-jarige man uit Veenendaal staande. Hij moest een blaastest afnemen, die wees uit dat de man teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en moest meekomen naar het bureau voor een ademanalyse. De analyse gaf aan dat de man een alcoholpromillage van 1,4 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een rijverbod van 6 uur en een boete van 900 gulden op.

Auto in brand

ELST In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 51-jarige bewoner van de Irenestraat wakker van de claxon van een auto. De bewoner keek naar buiten en zag dat de auto van een 36-jarige bewoonster uit dezelfde straat in brand stond. De man belde de brandweer en trok met een emmer water ten strijde. Het lukte hem om de brand te blussen voor de brandweer ter plaatse kwam. Omdat het vermoeden bestaat dat het hier gaat om brandstichting heeft de politie de zaak in onderzoek.