Politie Amsterdam-Amstelland

Ramkraak
2-4-2001. Onbekende mannen hebben zondagmorgen met een gestolen auto de pui van een sigarenmagazijn aan de Archimedesweg geramd. Getuigen zagen dat de pui enkele keren werd geramd. Hierbij werd een groot ruit verbrijzeld. De verdachten gingen er hierna in de gestolen vandoor. Het voertuig werd later leeg teruggevonden op de Kramatweg. Vermoedelijk hebben de verdachten geen buit gemaakt.



232 bonnen
2-4-2001. De politie van wijkteam Ferdinand Bolstraat hield vrijdagavond in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee verkeersacties in stadsdeel De Pijp. Motorrijders dirigeerden bestuurders van allerlei voertuigen naar controleplaatsen in de Albert Cuypstraat bij de Ruysdaelkade, de Albert Cuypstraat bij de Van Woustraat en op het Gerard Douplein. De resultaten waren als volgt.

5 chauffeurs kregen een proces-verbaal omdat ze te veel gedronken hadden. De hoogste score lag boven de 1,3 promille. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Daarnaast werden 232 bonnen uitgedeeld voor uiteenlopende overtredingen als autogordels, problemen rond de APK, verlopen rijbewijzen, negeren van rode verkeerslichten, niet dragen van helmen en het niet hebben van bromfietscertificaten.

Er is één auto in beslag genomen. De bestuurder had boetes openstaan van het Centraal Justitieel IncassoBureau (CJIB) en kon niet aan zijn verplichtingen voldoen.

Daarnaast zijn drie andere personen getraceerd die voor het CJIB gesignaleerd stonden. Hun zaken zijn afgewikkeld. Een persoon werd aangehouden. Hij stond in het Opsporingsregister voor het uitzitten van 19 dagen gevangenisstraf. Tot slot werd een paspoort ingenomen.

De actie startte vrijdagmiddag om vier uur en duurde tot s avonds elf uur. Het wijkteam zette 24 en de Koninklijke Marechaussee zeven personeelsleden in.



Overvallers vast
2-4-2001. De afgelopen maand arresteerde de politie in Amsterdam West en Oost drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar. Zij worden verdacht van twee gewapende overvallen op drogisterijen in de Kinkerstraat. De overvallen vonden plaats in december 2000 en in januari 2001. Hierbij maakten ze duizenden guldens buit. Van de buit is niets teruggevonden. Volgens de verdachten, die een bekentenis hebben afgelegd, is het geld opgemaakt aan uitgaan en het kopen van dure kleding. Alle verdachten zijn voorleid voor de officier van justitie en in bewaring gesteld.

Steekpartijen
3-4-2001. De politie is op zoek naar de dader van een steekincident dat zich gisteravond rond acht uur voordeed in de hal van een flat aan de H. Cleijndertweg. Een 37-jarige man kreeg ruzie met een tot nu toe onbekende man die hem met een hobbymes verwondingen toebracht aan zijn gezicht. Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld. Een ruzie van vorige week, waarbij de messentrekker ook aanwezig moet zijn geweest, zou de achtergrond van de problemen zijn.

Ganzenhoef
Op Ganzenhoef deed zich een uur eerder een steekincident met onbekende achtergrond voor. De politie was er vrij snel achter wie de verdachte in deze zaak was en posteerde zich bij diens woning. Even later benaderde de 52-jarige man zijn huis via de achterzijde. Hij werd aangehouden toen hij over de schutting van zijn tuin klom. Met het 36-jarige slachtoffer gaat het niet goed. Hij is met steekwonden in de buikstreek in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen. Aan het steekincident gingen een ruzie en vechtpartij vooraf.

Snelheidscontrole
3-4-2001. In de Kattenburgerstraat zijn maandag bij een snelheidscontrole 91 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 90 kilometer per uur. Betrokkenen krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.



Bromfietser drugkoerier?
3-4-2001. Agenten van wijkteam Ganzenhoef die gisteravond bij Kikkenstein een bromfietser aan de kant zetten voor een routinecontrole, hielden de 24-jarige man kort daarna aan voor de Opiumwet. Op hun vraag naar zijn papieren, graaide de man in zijn zakken en viel er een plastic zak op de grond. De inhoud bestond uit verdovende middelen. De verdachte had voor een totaal gewicht van 18 gram aan heroïne en cocaïne bij zich. Hij kreeg ook een bon omdat hij geen bromfietscertificaat had.



Gewapende autokrakers
3-4-2001. Drie onbekende gemaskerde mannen hebben gistermiddag op de Hoogoorddreef een busje van een vervoersmaatschappij opengebroken. Toen een getuige poolshoogte nam omdat het alarm van het busje afging, werd hij door één van de mannen met een vuurwapen bedreigd. Het trio brak de autokraak vervolgens af, stapte in een personenauto en reed weg. De gewapende autokrakers gingen er kennelijk vanuit dat er in het busje strippenkaarten of geld lagen. Voor zover bekend, wordt er niks vermist.


Vier overvallen
2-4-2001. Zaterdagavond zijn bij een overval op een videotheek aan de Bos en Lommerweg geld en telefoonkaarten buitgemaakt. Eén van de twee overvallers bedreigde het personeel met vuurwapens. Het duo is lopend vertrokken. Er is niemand gewond geraakt.
Wisseloord
Drie gemaskerde mannen overvielen zaterdagochtend kort na zeven uur een supermarkt aan Wisseloord. Twee van de drie hadden een vuurwapen. De daders kwamen binnen door een lossende vrachtwagenchauffeur te bedreigen. Binnen werd ook supermarktpersoneel bedreigd. Na geld te hebben buitgemaakt, vertrokken de overvallers in een rode auto. Er raakte niemand gewond.
Haarlemmerdijk
Een gewapende man heeft zaterdagmiddag een kledingzaak aan de Haarlemmerdijk overvallen. De overvaller bedreigde een personeelslid met een mes en eiste geld. Nadat de verdachte geld uit een kassalade had weggenomen ging hij er lopend vandoor. Niemand raakte gewond. Oosterparkstraat
Een gemaskerde man heeft gisteravond na sluitingstijd het restaurant van een ziekenhuis aan de Oosterparkstraat overvallen. Hij bedreigde de enige aanwezige medewerkster met een groot mes en maakte geld buit. De vastgebonden vrouw wist zichzelf te bevrijden en sloeg alarm. Ze was niet gewond.