Unisys Security Architecture voorkomt inbraak en waarborgt geïntegreerde e-business

Uitgebreide aanpak van e-security ondersteunt bedrijven bij de bescherming van on line transacties

Amsterdam, 3 april 2001 - Klanteninformatie openbaar, aantasting van bedrijfsmiddelen, inbraak van buiten de organisatie, sabotage door medewerkers, niet-sluitende authenticatie. In het bedrijfsleven kunnen beveiligingsrisico's voortkomen uit vijandige acties en inadequate planning. Welke oorzaak de bedreigingen ook hebben: ze hebben kostbare gevolgen. Analistenorganisatie Datamonitor schat dat de wereldwijde economische schade die beveiligingsrisico's met zich meebrengen jaarlijks meer dan $15 miljard bedraagt. Om de risico's die voortkomen uit een toename van het internetgebruik te minimaliseren, biedt Unisys de Unisys Security Architecture. Met deze infrastructuur kunnen bedrijven de mogelijkheden van het internet volledig benutten terwijl de integriteit van bedrijfsmiddelen blijft gewaarborgd.

Met meer dan 40 jaar ervaring in beveiliging, benut de Unisys Security Architecture de expertise in e-business, netwerkdiensten, onderhoud en consultancy om bedrijven een allesomvattende aanpak in e-security te bieden. Van beveiligingsbeleid tot standaardisering van beveiligingsbeheer; elk onderdeel van de architectuur maakt gebruik van services van de Unisys e-@ction portfolio. Dit ondersteunt bedrijven bij de ontwikkeling van een beveiligingsinfrastructuur die bestaat uit verschillende lagen. Door de beveiliging van netwerken en servers te beschermen en de integriteit, vertrouwelijkheid en waarde van content en applicaties te waarborgen, krijgen en behouden bedrijven het vertrouwen in on line omgevingen. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor een toename in on line transacties.

"Beveiliging is onontbeerlijk voor succesvolle e-business-bedrijven. Bedrijven, hun klanten en partners kunnen hierdoor het internet gebruiken om betrouwbaar real time kostbare transacties uit te voeren", zegt Sunil Misra, Managing Principal van Unisys Worldwide Enterprise Security Practice. "Beveiliging is echter niet op een bepaald vaststaand moment inzetbaar. Om de integriteit van on line transacties te waarborgen, moeten bedrijven beveiliging een integraal en constant ontwikkelend onderdeel maken van hun IT-activiteiten."

Allan Carey, Senior Research Analyst bij IT-marktanalysebureau IDC: "Bedrijven moeten een allesomvattende aanpak van beveiliging, bijvoorbeeld de Unisys Security Architecture, inzetten om de risico's van IT-activiteiten te minimaliseren. Dit terwijl de mogelijkheden van e-business worden gemaximaliseerd."

End-to-end aanpak
De beveiligingstechnologie en -diensten van Unisys ondersteunen bedrijven bij het verminderen van de kwetsbaarheden van on line inbreuken, interne aanvallen, fouten van medewerkers en operationele gaten. Deze kwetsbaarheden kunnen leiden tot financiële schade en zelfs een verslechtering van het imago. Door de behandeling van een brede reeks beveiligingsrisico's, kunnen Unisys-consultants een uitgebreide beveiligingsarchitectuur ontwikkelen met de technologie die tegemoet komt aan de wensen van een bedrijf. Services die de Unisys Security Architecture biedt:

· Beleid, standaard en richtlijnen - De ontwikkeling van een gestructureerd beveiligings- en privacy-beleid, technische standaarden en processen dient als basis voor de bescherming van bedrijfskritische middelen en informatie.

· Network Infrastructure Security - Beveiligingsanalyse, webserver-beveiliging, versterking van de Demilitarized Zone (DMZ), kwetsbaarheidsanalyses, tests voor de juiste configuratie van firewalls, switches, hubs en routers om ongeautoriseerd verkeer na inbraak te voorkomen.

· Server Infrastructure Security - Verwijdering van onnodige mogelijkheden van het besturingssysteem en de toepassing van de nieuwste beveiligingsreleases. Dit verkleint het aantal verdachte transacties en de kwetsbaarheid van serverplatforms.

· Application Security - De integratie van authenticatie- en authorisatie-mechanismen zoals Public Key Infrastructure (PKI) in maatwerkapplicaties en -oplossingen die gebaseerd zijn op softwarepakketten van zowel Unisys als derde partijen. Deze bewaken de privacy, integriteit en waarde van de applicaties en on line transacties van een bedrijf.
· Security Management - Firewall, inbraakdetectie op afstand en beveiligingsbeheer door het TruSecure-gecertificeerde Unisys Security Command Center (SCC) bieden continue beveiliging op de lange termijn.

Unisys
Unisys is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van consultancy en ondersteunende oplossingen waarbij e-business-oplossingen een groot deel van het portfolio uitmaken. Met ruim 37.000 werknemers verdeeld over 100 landen wereldwijd ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de Interneteconomie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerkinfrastructuren die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen in dit nieuwe tijdperk. Unisys biedt een compleet portfolio van e-@ction-oplossingen voor e-business. Deze 'repeatable' oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT/2000-services, netwerkservices en
merkonafhankelijk onderhoud, en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise-class NT-servers, mainframes, middleware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren, waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten.

Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl. Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor.

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 5658647
Mob: 06 - 53821189
e-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com