Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 3-04-2001 2e Persbericht 3 april 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Nieuwe aanhoudingen in helingzaak
Dinsdagmorgen zijn door de regionale recherche van de politie Brabant Zuid Oost vijf personen aangehouden. De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij diefstallen en heling van gestolen ladingen van vrachtauto`s. De diefstallen werden gepleegd in Zuid-Nederland, België en Duitsland. De verdachten heelden de gestolen partijen en enkelen van hen waren betrokken bij de diefstallen. De buit bestond hoofdzakelijk uit computers, audio- en videoapparatuur. Twee verdachten (38-32 jaar) zijn in Limburg Swalmen en Horst America- aangehouden, een 40-jarige vrouw in `s Hertogenbosch en twee mannen ( 23-29 jaar) in Eindhoven. Bij een van de verdachten in Eindhoven vond de politie twee vuurwapens en 90 bijbehorende patronen. De regionale recherche hield eerder op dinsdag 20 maart vier mannen aan die bij deze zaak waren betrokken. Zij zijn aangemerkt als de hoofdverdachten en zitten allen nog steeds in voorlopige hechtenis.

Helmond: Vals paspoort
Dinsdagmorgen is op het Stationsplein een 25-jarige Marokkaan aangehouden. Hij vroeg op het belastingkantoor een sofi-nummer aan en gebruikte daarvoor een vals Frans paspoort. De verdachte wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Helmond: Ontzegging rijbevoegdheid
Dinsdagmorgen om 11.45 uur is op de Kerkstraat Zuid een 39-jarige man uit Someren aangehouden. Hij reed met een auto terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De auto waarmee de man reed was niet verzekerd. De auto is in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Rolstoel teruggevonden
De rolstoel van de 32-jarige man uit Helmond die maandagmiddag als gestolen werd opgegeven is weer terecht. Een voorbijganger trof het voertuig maandag rond 17.30 uur aan op de Zuid Koninginnewal en zorgde ervoor dat de rolstoel weer in het bezit van de rechtmatige eigenaar kwam.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Dinsdagmorgen heeft de politie op de kruising Provincialeweg met de Run tien automobilisten bekeurd die daar door rood reden.

Best: Meisje lastig gevallen
Maandagmiddag rond 17.45 uur is op de Wever in Best een 17-jarig meisje lastig gevallen door een nog onbekende bromfietser. Die bromfietser kwam tussen het slachtoffer en haar vriendin in rijden en betastte het meisje onzedig. De dader is een man van ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft dunne donkerblonde haren en is wat kalend. De man maakt gebruik van een mintgroen met gele bromfiets.