Gemeente Eemnes



* Bekendmaking
Maatregelen in verband met Mond en Klauwzeer
* Gemeenteberichten week 14 (datum mededeling 03 april 2001) Bouw- en sloopplannen
Bestemmingsplannen
Verkeersbesluit

* Bekendmakingen
Derde partiële herziening streekplan provincie Utrecht
* Aanpassing tarieventabel 2001 behorende bij de legesverordening 2000/Invoering verordening Baatbelasting Riolering Buitengebied Heidehoek 2001.

* Dodenherdenking

* Voortuinkeuringen

* Vacature medewerker VROM


* Gemeenteberichten voorgaande weken

Maatregelen in verband met Mond en Klauwzeer uitbraak elders in Nederland

Om de kans op besmetting met Mond en Klauwzeer in Eemnes te minimaliseren heeft de gemeente met ingang van 27 maart 2001 bij de toegangswegen tot de polder waarschuwingsborden laten plaatsen. Eenieder die niet beroepshalve in de polder aanwezig dient te zijn, wordt dringend verzocht de polder zoveel mogelijk te mijden.
Informatie: de heer J.A.de Bruijn (035-5390676)
Aanbieden huisvuil in verband met Mond en Klauwzeer
Om de kans op verspreiding van het MKZ -virus te beperken dienen alle veehouders, maar ook andere bewoners, die in het bezit zijn van evenhoevige dieren (o.a. koeien, schapen en geiten), bij het aanbieden van hun huisvuil rekening te houden met het volgende:

Zij die huisvuil aanbieden aan de openbare weg dienen de container vooraf aan te buitenkant te ontsmetten. Wanneer de container is geleegd dient deze wederom zowel aan de binnen als de buitenzijde te worden ontsmet. Het is streng verboden om dierlijke mest of ander potentieel besmet materiaal aan te bieden.

Ophaalschema papier en grof huisvuil in verband met Mond en Klauwzeer gewijzigd.

Om de kans op verspreiding van het MKZ-virus te beperken zal er op dinsdag 10 april geen papier worden opgehaald in het Buitengebied van Eemnes (inclusief Wakkerendijk en Meentweg), om dezelfde reden zal in genoemd gebied ook het ophalen van grof huisvuil op vrijdag 13 april geen doorgang vinden.

Gemeenteberichten week 14

Bouwplannen

Ingekomen meldingen/aangevraagde bouw- en aanlegvergunningen
- Geerenweg 2, plaatsen opslagloods.

- Goyergracht-Zuid 49, vergroten woning en plaatsen dakkapel.
Verleende toestemming/bouw- en aanlegvergunningen
- Wakkerendijk 158 A, gewijzigd uitvoeren eerder verleende vergunning (gevelwijzigingen, indeling woning en de berging), verzonden op 28 maart 2001.

- Wakkerendijk 29, bouwen bedrijfswoning met garage, verzonden 30 maart 2001.

- Meentweg 13, bouwen bijkeuken, verzonden op 3 april 2001.
Voor meer informatie over bouwplannen kunt u zich wenden tot de heer Schiere of mevrouw Loman van de sector VROM.

Wanneer u als belangstellende zich niet met een van deze besluiten kunt verenigen, dan kunt u hiertegen binnen 6 weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij Burgemeester en wethouders.

Tegelijkertijd kunt u bij spoed (schriftelijk) een voorlopige voorziening vragen bij de president van de rechtbank, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. De kosten die hieraan verbonden zijn bedragen: f. 225,- voor burgers en f. 450,- voor rechtspersonen.

Bestemmingsplannen

Voorgenomen vrijstellingen bestemmingsplan

- Meentweg 63, legaliseren schuilstal voor schapen
Er kan uitsluitend toestemming worden verleend na vrijstelling van het bestemmingsplan. Deze bouwplannen liggen vanaf vrijdag 6 april 2001 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij Burgemeester en Wethouders.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders hebben de volgende verkeersmaatregel genomen:

-realiseren van een gereserveerde invalidenparkeerplaats voor Sleephark 14, een en ander door plaatsing van het bord E6 en een onderbord waarop het kenteken van de auto vermeld is, zoals genoemd in bijlage I van het RVV 1990.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na vandaag een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het verkeersbesluit kunt u inzien bij de balie van de sector VROM.
Derde partiële herziening streekplan provincie Utrecht

Op 13 november 2000 hebben Provinciale Staten van Utrecht de Derde partiële herziening van het streekplan Provincie Utrecht vastgesteld. Aanleiding tot deze herziening is het Bestuursakkoord mestbeleid en reconstructie en de door het rijk opgestelde Regeling beëindiging veehouderijtakken. Met deze herziening wordt een planologische regeling getroffen voor het zgn. 'ruimte voor ruimtebeleid' in het oostelijk deel van de provincie Utrecht.
De Derde partiële herziening maakt -onder voorwaarden- de bouw van een woning op een bouwperceel mogelijk in combinatie met de sloop van agrarische bedrijfsgebouwen. Voorts wordt -onder voorwaarden- de ontwikkeling van één of enkele woningbouwlocaties aansluitend aan de rand van een kern mogelijk gemaakt, gekoppeld aan de sloop van agrarische bedrijfsgebouwen van bedrijven die niet voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de bouw van een vervangende woning op de kavel of die hier niet in aanmerking willen komen.

De 'ruimte voor ruimteregeling' ligt vanaf 12 maart 2001 tot en met 6 april 2001 tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 te Utrecht, alsmede bij de sector VROM in het gemeentehuis.

In de Derde partiële herziening komen geen concrete beleidsbeslissingen voor als bedoeld in artikel 4a lid 1 van de WRO. De herziening heeft een indicatief karakter. Indien iemand echter van oordeel zou zijn dat de Derde partiële herziening wel als een 'besluit' moet worden aangemerkt en zich met deze regeling niet zou kunnen verenigen, kan een beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage). Het beroep moet in dat geval worden ingediend binnen zes weken. De beroepstermijn vangt aan met ingang van 13 maart 2001 en duurt tot en met 9 april 2001.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien beroep is ingesteld, een voorlopige voorziening worden verzocht indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd van f. 225,- voor een natuurlijk persoon en f. 450,- voor een rechtspersoon.

Voor eventuele vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de sector Strategische Ruimtelijke Ontwikkeling van de Dienst Ruimte en Groen van de provincie Utrecht, 030-2582156 (drs. E.J. Versloot) of 030-2583248 (ir. C.H. Rademaker).


Aanpassing tarieventabel 2001 behorende bij de legesverordening 2000/ Invoering verordening Baatbelasting Riolering Buitengebied Heidehoek 2001.

Burgemeester en wethouders van Eemnes maken op grond van artikel 139 van de Gemeentewet bekend dat bij besluit van de gemeenteraad van Eemnes op 26 maart 2001 is vastgesteld het besluit tot wijziging van:
- de tarieventabel 2001. Het betreft de volgende wijzigingen:

1. Het huidige trouwboekje/bewijs van geregistreerd partnerschap is van plastic en vormt aldus een goedkoop ogende uitvoering. Het is wenselijk om de burgers de mogelijkheid te bieden om voor hun huwelijk/geregistreerd partnerschap te kiezen voor een luxe lederen uitvoering van dit trouwboekje/-bewijs van geregistreerd partnerschap. De luxe uitvoering brengt een prijsstijging met zich van fl. 31,00.


2. Als gevolg van het op 9 februari 2001 door de Rijksministerraad aangenomen voorstel tot wijziging van het Besluit paspoortgelden, dit treedt op 1 april 2001 in werking, moeten de overeenkomstige leges met fl. 27,50 worden verlaagd. Tegelijkertijd wordt ook het bedrag dat de gemeente voor een nationaal paspoort aan het rijk moet afdragen met fl. 27,50 verlaagd. Het rijk wil met deze maatregel garanderen dat de verlaging van de rijksleges ten goede komt aan de burger.


3. In de huidige legesverordening zijn alleen leges opgenomen voor het gebruik op grond van de (inmiddels gewijzigde)
brandbeveiligingsverordening. Er is niet voorzien in leges voor gebruiks-vergunningen. Eveneens is er sprake van een zeer geringe kostendekking. Middels deze aanpassing van de tarieventabel wordt hierin voorzien.

Daarnaast is de verordening Baatbelasting riolering buitengebied Heidehoek 2001 vastgesteld:

Bij het realiseren van werken van openbaar nut, in dit geval de openbare riolering, worden door de gemeente kosten gemaakt. Deze kosten kunnen, voor zover de gemeente besluit ze niet zelf te dragen, worden omgeslagen over diegenen die van de voorzieningen profijt hebben. Het merendeel van de grondeigenaren die gebaat zijn hebben gekozen voor een bijdrage in de exploitatie middels een exploitatieovereenkomst. Voor enkelen onder hen is het vaststellen van een baatbelasting noodzakelijk, omdat zij te kennen hebben gegeven op deze wijze te willen betalen. Middels deze verordening wordt hierin voorzien.

Deze besluiten liggen vanaf heden kosteloos voor eenieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis en treden in werking op 13 april 2001.

Dodenherdenking 4 mei 2001

Vrijdag 4 mei om 20.00 uur vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats bij het Vrijheidsmonument op het Plantsoen.
Op dat moment herdenken wij de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook hen die, waar ook ter wereld, sinds die tijd als gevolg van oorlogshandelingen zijn omgekomen.

Stille tocht

De stille tocht vertrekt om 19.50 uur vanaf de hoofdingang (Laarderwegzijde) van het gemeentehuis. Hieraan voorafgaand is er dit jaar géén herdenkingsdienst .
Burgemeester en wethouders, met direct daarachter de kinderen van De Zuidwend (de school die dit jaar het monument adopteert), leiden de tocht.

Voor een goede orde bij het monument vragen wij u in cirkelvorm op te stellen, maar de doorgang vanaf het Plantsoen (oostzijde) en de voorzijde van het monument vrij te houden voor het gemeentebestuur en de schoolkinderen.

De kinderen zullen ook de officiële kransen en bloemstukken leggen. Direct aansluitend kunnen de andere aanwezigen hun bloemen leggen.

Vlaggen

Wij vragen u deze avond vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur) te vlaggen. De vlag (zonder wimpel) dient dan halfstok te worden uitgestoken.

Twee minuten stilte

Tegelijk met onze herdenking vinden op vele andere plaatsen in het land herdenkingsplechtigheden plaats. Overal wordt vanaf 20.00 twee minuten stilte in acht genomen. Wij verzoeken u hieraan mee te werken.

Voortuinkeuringen

Op 9 april aanstaande beginnen voor het 5e jaar de Voortuinkeuringen in Eemnes.
In de periode van 9 april 2001 tot en met 18 april 2001 kunnen de inwoners van Eemnes weer enkele van de 30 juryleden lopend langs hun tuinen verwachten.
De prijsuitreiking van deze Voortuinkeuringen zal plaatsvinden in het najaar in de Hilt in Eemnes. De juiste datum wordt nog bekend gemaakt.

Informatie: mevrouw Patricia Houwer Telefoon: 035 - 53879 84
Vacature medewerker VROM

Eemnes is een dynamische en ambitieuze gemeente en ligt in het noordwesten van de provincie Utrecht op de grens van Eemland en 't Gooi en telt ca. 8.600 inwoners. Bij de gemeente werken ca. 61 medewerkers verdeeld over twee sectoren, ondersteund door het Staforgaan.

De komende jaren staan er interessante projecten op stapel zoals:


* bouw van een nieuw gemeentehuis

* ontwikkeling van een dorpscentrum

* herontwikkeling van 2 bestaande winkelcentra
* uitbreiden van een woonwijk

* ontwikkeling van een clusterschool

* herontwikkeling van vrijkomende schoollocaties
* revitalisering van het bedrijventerrein.
Wil jij een steentje bijdragen aan onder meer het ontwikkelen van dergelijke projecten?

Dan is dit HET MOMENT om te reageren want wij zoeken op de sector VROM een:

Medewerker Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening m/v.(36 uur)

Wat vragen wij?


* Beleid ontwikkelen en advisering op het gebied van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening

* RO-projecten voorbereiden, ontwikkelen en begeleiden van procedures

* Bestemmingsplannen (laten) opstellen en procedureel begeleiden
* Adviseren over aanschrijvingen, bezwaarschriften en beroepszaken op het gebied van ruimtelijke ordening

* Ondersteunen bij andere taakvelden van de sector, zoals op het gebied van milieu

Het profiel


* relevante opleiding op HBO-niveau, bijvoorbeeld ruimtelijke ordening en planologie

* enige ervaring op genoemde taakvelden

* zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
* enthousiast met gevoel voor humor

* flexibele en klantgerichte instelling

Ons aanbod


* een salaris van maximaal ca. 85.000,- per jaar (maximum schaal 9)
* een compacte, dynamische en ambitieuze organisatie
* zeer afwisselende functie

* ruime mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en cursussen
* goede arbeidsvoorwaarden zoals variabele werktijden, betaald ouderschapsverlof, mogelijkheden tot aan- en verkoop van vakantiedagen, collectieve (aanvullende) verzekeringen.

N.B. Binnen de organisatie loopt momenteel een
functiewaarderingstraject. De functie moet nog gewaardeerd worden. Op korte termijn zal dit traject worden afgerond.

Meer weten en reageren

Enthousiast geworden? Solliciteer dan voor 6 april 2001. Schriftelijke reacties kunnen worden gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van Eemnes, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes. Wil je online solliciteren: klik hier.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 6 april 2001.

Heb je vragen of wil je eerst meer weten dan kun je contact opnemen met Huub de Jong, senior-medewerker VROM, of met Peter van Dijk, hoofd van de sector VROM (035-5390611).

De gemeente Eemnes streeft ernaar meer leden van minderheidsgroeperingen in dienst te nemen. Zij worden uitdrukkelijk verzocht te solliciteren. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.