Elemica kiest webMethods B2Bi Solution Suite als platform voor end-to-end integratie

Chemische marktplaats Elemica biedt naadloze integratie dankzij schaalbare oplossingen van webMethods

Amsterdam, 3 april 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, maakt bekend dat Elemica, een wereldwijde onafhankelijke elektronische marktplaats die door 22 vooraanstaande chemische bedrijven is opgericht om de wereldwijde chemische industrie te bedienen, de webMethods B2Bi Solution Suite heeft gekozen om een naadloze doorvoer van informatie binnen haar onderneming en met de Elemica-leden en service providers te bewerkstelligen. Als resultaat hiervan zal Elemica real time transacties tussen handelspartners mogelijk maken en de efficiency van de distributieketen van haar klanten verbeteren.

Elemica is een openbare marktplaats voor de chemische industrie. Investeerders zijn onder meer Mitsubishi Chemical, DuPont, Dow Chemical Company, Brenntag, BASF en ATOFINA. Het bedrijf voorspelt dat alleen al in de Europese en Amerikaanse chemische industrie besparingen van tussen de 15 en 20 miljard dollar mogelijk zijn, door de efficiency van de chemische distributieketen te verbeteren. Elemica realiseert deze besparingen door met behulp van de webMethods B2Bi Solution Suite de ERP- en procurement-systemen van haar klanten te integreren met een veilige, real time, bi-directionele marktplaats. Deelnemers kunnen de uitwisseling van aan het procurement-proces gerelateerde informatie automatiseren, zodat voorraadniveaus omlaag kunnen en werkkapitaal wordt vrijgemaakt.

"webMethods heeft zich bewezen bij enkele van onze grootste klanten en heeft bovendien een uitstekende reputatie bij onze systeemintegratiepartners," zegt Stewart McCutcheon, chief technology officer van Elemica. "We kunnen nu op een veilige manier klanten integreren en tegelijkertijd onze zaken snel uitbreiden om de besparingen te helpen realiseren die het resultaat zijn van een gestroomlijnde distributieketen."

Met behulp van de webMethods B2Bi Solution Suite kan Elemica een architectuur opzetten die in staat is om duizenden netwerkleden te integreren. De Suite biedt mogelijkheden voor netwerkbeheer die Elemica op een veilige manier zicht geven op de interacties tussen handelspartners. Daarnaast kan Elemica nagaan welk zakelijk voordeel door iedere participant is behaald. webMethods stelt Elemica ook in staat om met deelnemers te communiceren via de chemische eStandard, een op XML gebaseerde standaard voor de chemische industrie, waarvan webMethods en Elemica mede-ontwikkelaars zijn.

"Elemica is opnieuw een voorbeeld van de manier waarop webMethods het de facto integratieplatform voor de chemische industrie aan het worden is," zegt Glenn MacKenzie, directeur Chemical Industry Solutions bij webMethods. "webMethods heeft honderden grote ondernemingen, B2B-marktplaatsen en softwarebedrijven in staat gesteld om de vruchten te plukken van integratie, door nauwere relaties met handelspartners aan te gaan en het end-to-end procurement-proces te automatiseren."

webMethods B2Bi Solution Suite

De webMethods B2Bi Solution Suite automatiseert bedrijfsprocessen binnen de onderneming en met partners en klanten via internet. De complete reeks oplossingen omvat integratieproducten voor B2B, enterprise toepassingen, mainframes en partners. Hiermee kunnen grote ondernemingen en B2B-marktplaatsen een complete end-to-end oplossing inzetten voor het integreren van klanten, leveranciers en partners tot een real time B2B-handelsnetwerk, terwijl ze tegelijkertijd de efficiency van hun interne operaties kunnen vergroten.

Over Elemica

Elemica is een vooraanstaand wereldwijd neuraal transactienetwerk voor het op contractbasis kopen en verkopen van chemische producten. Het bedrijf biedt een geïntegreerd, end-to-end systeem dat kopers en verkopers in staat stelt om hun bedrijfsprocessen voor contractverkopen te stroomlijnen en om onderhandelingen, contractbeheer, order fulfillment en betaling te verbeteren. Elemica's complete oplossing schept krachtige efficiencies en biedt ondersteuning die zich uitstrekt van pre-sales, onderhandeling en het afsluiten van contracten, tot de transactie-, distributieketen- en after-sales-processen. Een gefaseerde oplevering van de volledige integratiediensten is gepland in 2001.

De 22 investeerders in Elemica zijn: Air Products and Chemicals, ATOFINA, BASF, Bayer, BP, Brenntag, Celanese, ChemCentral, Ciba Specialty Chemicals, Degussa-Huels AG, The Dow Chemical Company, DSM, DuPont, Millennium Chemicals, Mitsubishi Chemical Corporation, Mitsui Chemicals, Rhodia, Rohm and Haas, Shell, Solvay, Sumitomo Chemical en Van Waters and Rogers.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 550 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com