GCI HOLLAND PR

COLT breidt IP VPN-services uit

COLT breidt IP VPN-services uit

Amsterdam, 4 april 2001 - De COLT Telecom Group plc (COLT) introduceert
COLT IPCorporate als onderdeel van haar IP VPN-services (Internet Protocol Virtual Private Network) in de Nederlandse markt. Dit betekent dat deze vorig jaar in Frankrijk en Duitsland gelanceerde Internet Protocol services nu ook beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Italië, Zwitserland, Spanje en Oostenrijk.

Op dit moment is COLT IPCorporate zowel verkrijgbaar als standaarddienst en als maatwerk oplossing. COLT IPCorporate biedt bedrijven van verschillende omvang ter verbetering van hun communicatiemogelijkheden volledige flexibiliteit in het gebruik van bandbreedtes en het routermanagement op klantlocatie. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe COLT IPCorporate-oplossing zijn een veilige Intranet- en Extranet-aansluiting, tijdkritische functies, roaming opties, mogelijke aansluiting van verschillende locaties en prestatierapporten via Internet.

COLT is zich bewust van het belang van de veiligheid en de kwaliteit van netwerkdiensten. De veiligheids- en kwaliteitseisen van COLT IPCorporate zijn daarom bij het ontwerpen van de IP-services als basis genomen. Het aansluiten van de standaarddienst is gemakkelijk: de klant hoeft slechts de tussen vestigingen gewenste bandbreedte te kiezen. Bij een netwerkdienst op maat wordt rekening gehouden met de specifieke eisen van de klant en bestaan diverse mogelijkheden voor snelle en veilige verbindingen.

Leo Todd, Marketing Director van de COLT-groep: 'COLT IPCorporate is een op de toekomst gericht, flexibel product dat beantwoordt aan de eisen die de klant stelt aan de kwaliteit van IP-services binnen een markt die steeds meer breedbandtoepassingen kent. Ons streven is bedrijven van verschillende omvang blijvend flexibele, weldoordachte en veilige oplossingen te bieden voor hun communicatieproblemen. COLT IPCorporate vormt hiervoor de oplossing bij uitstek.'

Als marktleider staat COLT garant voor diensten van hoge kwaliteit, een enorme variëteit aan producten, klanttevredenheid en veiligheid. COLT IPCorporate is wereldwijd verkrijgbaar dankzij de unieke deur-tot-deur netwerkpositie van COLT in Europa, of in samenwerking met een van COLT's partners buiten het Europese continent.

Profiel COLT Telecom
COLT Telecom Group plc is een vooraanstaande aanbieder van breedband telecommunicatie- en internet diensten aan bedrijven en overheidsinstellingen in Europa. COLT is momenteel actief in 27 steden in 11 Europese landen, en wil tegen het eind van 2001 diensten aanbieden in 30 à 32 steden. In het boekjaar dat werd afgesloten in december 2000, had COLT een omzet van GBP640,8 miljoen (fl 2287,7 miljoen) en verzorgde het bedrijf 15,8 miljard minuten spraakverkeer. Op 31 december 2000 had COLT 3.065 routekilometers aan glasvezelkabel in de stedelijke netwerken geïnstalleerd, een capaciteit gelijk aan 4,8 miljoen privé-lijnen voor spraakverkeer geleverd en waren er 5.805 gebouwen aangesloten op het COLT-netwerk. Momenteel werkt COLT aan een eigen interstedelijk netwerk met een totale lengte van 15.000 kilometer. COLT heeft eveneens 12 Internet Solution Centers in gebruik, die samen meer dan 182.880 vierkante meter potentiële hostingcapaciteit vertegenwoordigen, en er zijn plannen om het aantal centra in het begin van 2002 uit te breiden tot 20 à 24. COLT Telecom Group plc staat genoteerd aan de Londense effectenbeurs (CTM.L) en aan de Nasdaq (COLT). Informatie over COLT en COLT-producten vindt u op onze website: www.colt-telecom.nl en/of www.colt-telecom.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: COLT Telecom:
Brigitte Buijs, telefoonnummer 020 - 888 2098
e-mail: brigitte.buijs@colt-telecom.nl

GCI Holland Public Relations / Public Affairs:
Judith Krukkert, telefoonnummer 020 - 676 86 66 e-mail: jkrukkert@gci.nl


04 apr 01 10:11