Politiebericht Flevoland: District Zuid 4-04-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Nagekomen persbericht uit district Noord:
Getuigen gezocht in onderzoek naar gevaarlijke rijder LELYSTAD In het kader van het politie-onderzoek naar het gedrag van de 46-jarige Leidenaar die vorige week maandagavond na een achtervolging door de politie op de Oostvaardersdijk is aangehouden, is de politie op zoek naar een groep joggende mensen dat bijna door de automobilist werd aangereden. Hun verklaring kan belangrijk zijn voor het verloop van het onderzoek.
De groep trimmers bestond uit ongeveer 20 mensen. Rond 19.30 - 20.00 werden zij op de Oostvaardersdijk, ter hoogte van de eerste rotonde Lelystad-Haven (gezien vanuit Almere) bijna door de verwarde automobilist geraakt. De politie in Lelystad vraagt de joggers via telefoonnummer 0320-266 666 contact met haar op te nemen om een verklaring over hun bevindingen af te leggen.

Diefstal tijdens schorsing
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag 17-jarige jongen uit Almere aangehouden voor winkeldiefstal. Hij wilde in een winkel aan de Wagenmakerbaan iets meenemen zonder te betalen. Winkelpersoneel hield de jongen staande en belde de politie. De jongen bedreigde vervolgens het winkelpersoneel. De politie heeft de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij eigenlijk in een huis van bewaring hoorde te zitten, maar onder bepaalde voorwaarden in vrijheid was gesteld, is hij nu alsnog overgebracht naar een huis van bewaring.

Aanhouding wegens belediging
ALMERE Dinsdagmiddag is een 40-jarige man uit Almere aangehouden wegens belediging van een ambtenaar in functie. Agenten reden in burgerkleding in een burgerauto over de Schrijverstraat. Bij de smalle doorgang kwam de 40-jarige automobilist hen snel tegemoet gereden, waardoor beiden er niet door konden. Hierop ontstond een woordenwisseling, waarop de man door het open raam naar binnen spuugde. Hij stapte vervolgens in zijn auto in reed weg. Toen de agenten hem even later zagen lopen en hem alsnog wilden aanspreken op zijn gedrag. Bij het zien van de agenten zette de man het op een rennen. Toen de agenten hem staande hielden, sloeg hij een agente met zijn aktetas. De man is vervolgens aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding voor vals paspoort
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag op de Spoordreef een 27-jarige man uit Nijmegen aangehouden wegens een vals paspoort. De man wilde zich inschrijven bij een uitzendbureau. Een medewerker vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Bij het zien van de politie deed de man een poging om te ontsnappen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij zal overgedragen worden aan de vreemdelingendienst van de politie.

Bromfiets niet in orde
ALMERE Dinsdagavond heeft een 18-jarige bromfietser uit Almere diverse bekeuringen in ontvangst mogen nemen. Hij werd, nadat hij eerder die avond al een waarschuwing had gekregen, op de Kalenderweg staande gehouden. Tegen hem zijn processen-verbaal opgemaakt voor: rijden zonder helm, onverzekerd rijden, niet in het bezit van een bromfietscertificaat, het overschrijden van de constructiesnelheid, een reminrichting die niet goed werkt en in het donker rijden zonder verlichting.

Auto in brand na aanrijding
ALMERE De brandweer heeft dinsdagnacht op de Evenaar een autobrand moeten blussen. De auto stond tegen een verkeersbord geparkeerd en bleek even daarvoor een aantal verkeersborden en bomen geraakt te hebben. Omdat de melder dacht dat er nog iemand in de auto zat, werd ook een ambulance ter plaatse geroepen. De nog onbekende bestuurder bleek de auto echter al verlaten te hebben. De auto is volledig uitgebrand en vervolgens afgesleept. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed
ALMERE De politie heeft woensdagochtend op de Haak een 34-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. Politieagenten troffen op de weg de auto aan. Hij stond op dat moment stil. De bestuurder zat te bellen. Toen de agenten op de auto afliepen, startte de man de motor en reed een klein stukje. Op het moment dat hij zag dat het agenten waren, stopte de man weer. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van ruim 1,6 (710 ug/l). Zijn rijbewijs in ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.