Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.00 uur
Snelheidscontroles

LANGBROEK/AMERONGEN De politie van district Heuvelrug hield dinsdagochtend diverse snelheidscontroles.

In Langbroek controleerde de politie van kwart voor tien tot kwart over elf de snelheid van bestuurders op de kruising Langbroekerdijk en de Wijkerweg/Bovenwijkerweg. Van de 75 voertuigen die passeerden, reden er 25 sneller dan is toegestaan. Deze overtreders zijn staande gehouden en ontvingen een bekeuring.

Van tien tot twaalf uur heeft de politie op de Koningin Wilhelminaweg in Amersfoort de snelheid van 789 voertuigen gecontroleerd. 23 Bestuurders reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u.

Gordelcontrole

RHENEN De politie hield dinsdagmorgen een gordelcontrole. Op de Zwarteweg werden de passanten gecontroleerd. Dertien mensen hadden de gordel niet om. Zij kregen allen een bekeuring van 90 gulden.

Taxichauffeur rijdt tegen jongens

VEENENDAAL Een 33-jarige taxichauffeur (geen woonplaats bekend) reed dinsdagmidag rond half twee twee jongens aan op de Hoofdstraat.

Over hoe de aanrijding plaatsvond lopen de verhalen uiteen. De taxichauffeur vertelde dat hij was uitgestapt om één jongen weg te duwen. Deze zou niet hebben gereageerd op toeteren om te passeren. Daarna bleef een andere jongen voor de auto lopen zodat de taxi er niet door kon. De chauffeur zou deze laatste jongen heel licht geraakt hebben.

De jongens vertelden een ander verhaal: Zij liepen met vier vrienden over de Hoofdstraat, toen de taxi over de voet van één van hen, geen gegevens bekend, reed. Vervolgens reed de taxichauffeur opzettelijk tegen een andere jongen, een vijftienjarige inwoner van Ochten. Deze jongen raakte gewond aan zijn linkerbeen. De jongens gingen naar het taxibedrijf om over het voorval te praten. Daar gaf dezelfde chauffeur de vijftienjarige jongen een kopstoot en stompte tegen het hoofd van de jongen.

De politie onderzoekt de zaak.