Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.20 uur
Kermis voortijdig gesloten door vechtpartij

MAARSSEN Gisteravond brak om onbekende redenen een vechtpartij uit op de kermis tussen twee grote groepen jongeren. Door een persoon werd gebruik gemaakt van een honkbalknuppel. De ter plaatse gekomen politie maakte gebruik van de wapenstok om de groep te scheiden en om de openbare orde te herstellen. Op het kermisterrein werden vier personen aangehouden terzake van openlijke geweldpleging, waaronder ook de persoon die met de honkbalknuppel had geslagen. De honkbalknuppel werd inbeslaggenomen

Kort daarop belaagde een groep jongeren het politiebureau aan Bisonspoor. Zij kwamen verhaal halen en protesteerden tegen de aanhoudingen. Er werd bij het bureau nog een vijfde persoon aangehouden. Ter voorkoming van het uitbreken van nieuwe vechtpartijen en daarmee gepaard gaande openbare ordeverstoringen werd besloten de kermis voortijdig te sluiten. Een groep bezoekers werd begeleid naar het station en op de trein naar Utrecht gezet.

Op de Safariweg ontstond een aanrijding tussen een politieauto die ter assistentie kwam en een 15-jarige jongen uit Utrecht. De jongen werd nader onderzocht door ambulancepersoneel op het bureau. Daaruit bleek dat hij gewond was geraakt aan zijn knie.

De aangehouden personen, afkomstig uit Utrecht, Bussum en Maarssen en variërend in de leeftijd van 18 en 26 jaar zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Brand in container

WAVERVEEN Rond middernacht brak brand uit in containers bij een bedrijf aan de Hoofdweg. De gewaarschuwde brandweer wist vrij snel de brand onder controle te brengen.

In de nabijheid van de containers stonden gasflessen en ter voorkoming dat zij oververhit raakten, werden de flessen koel gehouden en na enige tijd verwijderd worden. Het is nog niet bekend wat de inhoud is geweest van de containers en hoe de brand is ontstaan. Met de eigenaar van het bedrijf, een inwoner van Maarn, zal vandaag een inventariserend gesprek plaatsvinden.

Alcoholcontrole

MIJDRECHT Gisteravond tussen 20.00 en 22.00 uur vond in het kader van de campagne Doe nuchter, rij alcoholvrij een alcoholcontrole plaats op de prov.weg N201. 102 bestuurders moesten op straat blazen. Daarvan moest er maar een mee naar het bureau voor een nadere ademanalyse. De uitslag bedroeg 0,8 promille, hetgeen een boete betekent van 410 gulden. Het betrof een 38-jarige automobilist uit Nieuwveen.

Aangehouden voor mishandeling

MAARSSEN Een 17-jarige inwoner van Utrecht is gisteravond aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij had kort daarvoor in de trein Utrecht - Maarssen een 20-jarige vrouw uit Utrecht enkele schoppen gegeven die daardoor letsel opliep aan haar knie.

Na de mishandeling waren zowel het slachtoffer als de verdachte, die zich bevond in een groepje van vier personen, op het station Maarssen uitgestapt. Het slachtoffer deed aangifte op het bureau waarop de politie een onderzoek instelde.

Toen de politie de vermoedelijke verdachte zag lopen op de kermis ging hij er vandoor richting de Westkanaaldijk / Verbindingsweg. Bij de zoektocht naar de verdachte, vorderde de politie een auto om de achtervolging in te zetten. Uiteindelijk kon op het bedrijventerrein aan de Maarssen-broeksedijk de Utrechter in de kraag gepakt worden.

Bromfietscontrole
MAARSSEN Tijdens een bromfietscontrole samen met het regionale Scooterteam op de Straatweg werden 41 bromfietsers gecontroleerd en 42 bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel van de bekeuringen viel voor het opvoeren van de bromfiets. Drie bromfietsen werden inbeslaggenomen.

Automobilist raakt te water
MAARSSEN Een 43-jarige automobilist uit Utrecht is gistermiddag met zijn auto de Vecht ingereden. De man reed over de Straatweg in de richting van Breukelen en kreeg volgens zijn verklaring kramp in zijn armen en kon niet voorkomen dat hij het water inreed. De Utrechter kon door een toevallige passerende brandweerman tijdig uit zijn auto gehaald worden.

Ter voorkoming van onderkoeling werd de man direct overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat er een verdenking bestaat van het rijden onder invloed van alcohol werd daar een bloedproef afgenomen. De man maakt het naar omstandigheden redelijk.