Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 4-04-2001
mediabericht 4 april 13.30 uur

Venlo 14 bekeuringen bij alcoholcontroles

Venlo Bij alcoholcontroles in de provincies Noord-Brabant en Limburg hebben de politiekorpsen van Brabant, Limburg en het Korps Landelijke Politiediensten 3673 automobilisten gecontroleerd en er 14 bekeurd. De controles zijn gehouden als inventarisatie van het alcoholgebruik door automobilisten in sportkantines. Om een indicatie van het alcoholgebruik van deze bestuurders te krijgen, hebben de politieregios en het Korps Landelijke Politiediensten op dinsdagavond 3 april gecontroleerd van 20.00 uur tot 23.00 uur. Daaraan namen 154 politiemensen deel. De 14 bekeurde bestuurders bleken, op één na, de alcohol niet in een sportkantine genuttigd te hebben. Een aantal sporters gaf aan wel alcohol gedronken te hebben maar zij bliezen allemaal onder de norm van 220 ugl. Het was tevens bij velen bekend dat de politie controleert op alcoholgebruik door automobilisten in sportkantines. Dit was de tweede actie in dit kader. De eerste actie vond plaats op zondag 11 maart. Dat was een wedstrijddag waarbij 20 bekeuringen werden uitgeschreven. In de toekomst zullen de acties vooral gericht zijn op dagen dat er wedstrijden gehouden worden. Het alcoholgebruik na trainingen blijft eveneens een aandachtspunt.

TEGELEN Snelheidscontrole

TEGELEN In het kader van het project Samen minder werd er op 3 april een snelheidscontrole gehouden op de Roermondseweg in Tegelen. Tussen 14.05 uur en 16.40 uur werden er 1843 automobilisten gecontroleerd waarvan er 129 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km per uur terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km per uur geldt.

HEIJEN Snelheidscontroles

HEIJEN Op dinsdag 3 april werden in Heijen en Ven-Zelderheide twee snelheidscontroles gehouden. Tussen 13.00 uur en 14.30 uur werden er op de Rijksweg N271 in Heijen 150 bestuurders gecontroleerd. Daarvan reden er 27 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 146 km per uur terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 100 km per uur geldt. Tussen 15.00 uur en 16.30 uur werd er op de Kleefseweg in Ven-Zelderheide gecontroleerd. Hier werden 277 bestuurders gecontroleerd waarvan er 50 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur terwijl de maximum snelheid ter plaatse 50 km per uur is.

HEYTHUYSEN Winkeldief aangehouden

HEYTHUYSEN Een 14-jarige jongen uit Horn is op 3 april aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Bij een winkel aan de Eduard van Wegbergplein in Heythuysen had de verdachte een paar schoenen en een pet ontvreemd. De zaak werd via Halt afgedaan.

HEIJEN Dronken bestuurder

HEIJEN Een 54-jarige inwoner van Afferden werd op 3 april aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed omstreeks 18.30 uur op de Rijksweg toen hij werd aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een transactie van fl 410,- aangeboden en een rijverbod voor 3 uur.