Politiebericht Limburg-Zuid: 4-04-2001
Persberichten district Sittard
Woensdag, 4 april 2001

District Sittard

Sittard; schennispleging
Een onbekende circa 50-jarige man (gekleed in een bruine jack) met een fiets bij zich die hij aan de hand meevoerde, heeft afgelopen dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur schennis gepleegd ten opzichte van een 13-jarige meisje uit Munstergeleen. Het meisje fietste die middag op de Vijverweg vlakbij een van de bruggen toen de potloodventer haar zijn geslachtsdeel toonde. Het geschrokken slachtoffertje is weggefietst en heeft later die dag bij de politie het voorval gemeld.

Sittard; aangehouden
De politie heeft afgelopen dinsdag in een woning in Sittard een 36-jarige man uit die plaats aangehouden. Die wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting op 5 maart jl. aan de Jan Steenstraat in Sittard. Bij het door de politie ingestelde onderzoek naar de oorzaak van deze brand, kwam de verdachte in beeld. De Sittardenaar werd overgebracht naar het politiebureau en voor onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid daarbij ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.
In de nacht van zondag op maandag 5 maart jl., omstreeks 04.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Jan Steenstraat in Sittard. Bleek dat een tuinhuisje achter een woningencomplex in brand stond waarbij de vlammen opsloegen naar de gevel van het woningencomplex. De politie heeft de bewoners van deze woningen uit hun woning gehaald. De brandweer heeft de brand geblust en gaf omstreeks 05.30 uur het sein brand meester. Het tuinhuisje is door de brand nagenoeg geheel vernield. Een gedeelte van de gevel aan de achterzijde van het woningencomplex, vlakbij het tuinhuisje heeft schade opgelopen (geblakerd, kozijnen vernield).

Sittard; halt
Geleen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Oranjelaan en op de Augustinusstraat in Geleen. Daarbij werden totaal 455 voertuigbestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid. Alle voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km p/u.
Gisteren/dinsdagmiddag heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Spaubeeklaan in Geleen. Daarbij werden totaal 27 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren.