Persbericht

IP Globalnet realiseert private plaatsing van 10.7 miljoen Euro

Zaventem - België / Soesterberg, 4 april 2001 - IP Globalnet heeft een private plaatsing van 10.7 miljoen Euro gerealiseerd. Bovendien heeft het obligatieleningen en schuldvorderingen ontstaan uit overnames, geconverteerd naar eigen vermogen voor een bedrag van 14 miljoen Euro. Op deze kapitaalsverhoging werd ingeschreven door de bestaande aandeelhouders waarbij de Gimv en Achmea-Residentie Investments als lead-investor optraden. IP Globalnet levert diensten en technologie die nodig zijn voor de ontwikkeling van efficiënte contact centers.

"Na een jaar waarin er voor IP Globalnet veel gebeurd is, is het bedrijf toe aan een periode van consolidatie," stelt Leo steenbergen, CEO van IP Globalnet. "Het succesvol afsluiten van deze kapitaalsoperatie is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van IP Globalnet, zeker als je de moeilijke marktomstandigheden in acht neemt. De kapitaalsverhoging laat toe om de kansen die de markt voor contact centers en voor contact center technologie op dit ogenblik biedt, ten volle te benutten. Wij willen zo op een gezonde manier verder groeien."

"Iedereen is zich bewust van de financieringsmoeilijkheden die technologiebedrijven momenteel ondervinden," zegt Paul Goossens van GIMV. "Door opnieuw te investeren in IP Globalnet, laten wij en de andere aandeelhouders blijken dat we vertrouwen hebben in het bedrijf. Wij beschouwen het gebied van contactoplossingen die ontstaan door het samenbrengen van telefonie, informatietechnologie en 'customer care', als een interessante markt."

###

Over IP Globalnet
IP Globalnet levert diensten en technologie die organisaties toelaten om de toenemende, complexe en multimediale communicatiestromen met hun klanten, leveranciers en andere partners efficiënt te beheren. IP Globalnet heeft partnerovereenkomsten met M-Tech, Support.com, Siebel, IBM, Elsevier, Reitek en Microsoft. IP Globalnet heeft zijn hoofdkantoor in Zaventem (België) en heeft kantoren in Nederland (Soesterberg en Maarssen), Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.
IP Globalnet telt ongeveer 340 medewerkers.

IP Globalnet Nederland
Binnen de IP Globalnet groep is IP Globalnet Nederland (www.ip-globalnet.nl) een Business Communicatie Integrator. Alle veranderingen van businessanalyse tot en met de implementatie en exploitatie worden door IP Globalnet op projectmatige wijze begeleid en geïmplementeerd. De projecten resulteren in branche-afhankelijke en veelal op spraak-, database- en webtechnologie gebaseerde oplossingen. Naast de ervaring met het leveren en invoeren van deze oplossingen, levert IP Globalnet expertise op het gebied van de verschillende multichannel marketingtechnieken. Ondernemingen zijn hiermee in staat hun dienstverlening uit te breiden, concurrentiepositie te verbeteren en de loyaliteit van hun klanten te versterken.

IP Globalnet Nederland verzorgt de integratie van customer contact centers met Internet, telefoonnetwerken en databases en biedt desgewenst het complete facilitaire beheer. Hierdoor onderscheidt IP Globalnet zich als unieke partij waar de totale business case belegd kan worden.
Wereldwijd maken toonaangevende ondernemingen als Euronext, Fortis, ING-groep, IKEA, Otto, Wehkamp, Festo, Polkomtel, Rabobanken, ABP/USZO, Swisscom en Orga Kartensysteme gebruik van de diensten, oplossingen en producten van IP Globalnet Nederland.
IP Globalnet Nederland, Amersfoortsestraat 124-d, Postbus 61, 3769 ZH Soesterberg.
Tel. 033 - 445 2200, fax 033 - 445 2211. Website: www.ip-globalnet.nl.

Voor redactionele informatie:
IP Globalnet Nederland, Hans Stapel, Amersfoortsestraat 124-d, Postbus 61, 3769 ZH Soesterberg.
Tel. 033 - 445 2200, fax 033 - 445 2211. E-mail: hstapel@ip-globalnet.com, of

Influx PR, Jakob Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel. 055 - 366 3034, fax: 055 - 360 2661. E-mail: prinflux@cs.com. Website: www.influx-pr.com