Gemeente Emmen



Persbericht: Inventarisatie risicovolle situaties, 4 april 2001

Gemeente inventariseert risicovolle situaties

De gemeente Emmen inventariseert momenteel potentieel risicovolle situaties binnen de gemeente. Doel is om een beeld te krijgen van de mogelijke risico's als gevolg van bedrijfsactiviteiten. Waar nodig zal het beleid ten aanzien van het voorkomen van rampen worden aangepast of aangescherpt.

Directe aanleiding van het onderzoek is de vuurwerkramp in Enschede. Daarom wil de gemeente weten welke potentiele risico's er binnen de gemeente bestaan en waar die zich bevinden. Het onderzoek richt zich daarbij in eerste instantie op díe Emmense bedrijven die in het kader van het 'Besluit Zware Ongevallen' (nog) geen speciale aandacht krijgen, maar die toch als 'risicovol' kunnen worden aangemerkt. Het gaat daarbij om bedrijvigheid, transporten of activiteiten die bij ongewone bedrijfsprocessen veiligheidsrisico's voor de directe (woon-)omgeving kunnen opleveren. Met name wordt gekeken naar onder meer de aard en opslag van (gevaarlijke) stoffen, de inrichting zelf, de omstandigheden die van invloed zijn op eventuele risico's, de afstand tot de woonbebouwing etc.

De gemeente onderwerpt ook haar eigen organisatie aan dit onderzoek. Doel is het in kaart brengen van verbetermogelijkheden om risocovolle situaties te voorkomen en om een adequaat samenhangend beleid te voeren ter zake van preventie, uitvoering en handhaving. Zo nodig zal het beleid om rampen te voorkomen waar nodig worden geactualiseerd en/of aangescherpt.

Verwacht wordt dat het onderzoek voor het einde van dit jaar is afgerond.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen