Gemeente Emmen



Persbericht: Start werkzaamheden Angelslo, 4 april 2001

Emmen Revisited
Start werkzaamheden in wijk Angelslo

Op woensdag 4 april wordt met de sloop, renovatie en nieuwbouw rond de Landschaplaan (Cluster 1) een officieel begin gemaakt. Het verrassende officiële 'startschot' wordt gegeven door de heer C. Bos, inspecteur volkshuisvesting Noord. Een en ander vindt om 14.00 uur plaats in de woning aan de Mensingehof 11 te Emmen. Voor de bewoners van Angelslo zijn er 's middags feestelijke activiteiten rondom de Landschaplaan.

Om 15.00 uur vertrekt het gezelschap naar gebouw de Bargermarke. Tot ongeveer 16.15 uur wordt hier een paneldiscussie gehouden over een tweetal zaken die in het vastgestelde wijkontwikkelingsplan voor Angelslo staan beschreven. Om 16.30 uur gaat men naar het Noorder Dierenpark, waar een discussie en uitwisseling van ervaringen plaatsvindt naar aanleiding van het werkbezoek.

Feest voor de kinderen van Angelslo
Voor de Bosrandflat aan het einde van de Landschaplaan is een feestterrein ingericht. Voor de kinderen en jongeren is daar tussen 14.00 en 17.30 uur van alles te doen. Deze middag kunnen tot 19.00 uur ook de modelwoningen worden bezocht en in deze woningen is volop informatie over de plannen voor het zogeheten 'Cluster 1' beschikbaar.

Cluster 1
In Cluster 1 wordt bij elkaar voor zo'n 50 tot 60 miljoen gulden 'verspijkerd'. Er worden bijvoorbeeld in totaal 120 woningen gesloopt om onder meer plaats te maken voor 82 seniorenwoningen en 54 koopwoningen. Deze sloop en nieuwbouw aan de oostkant van de Landschaplaan start eind dit jaar, begin volgend jaar. In totaal worden 124 woningen ingrijpend opgeknapt en gemoderniseerd. Zestig woningen worden de komende tijd aan de huidige bewoners te koop aangeboden. Een blok van zes woningen wordt geschikt gemaakt voor de vestiging van kleinschalige, dienstverlenende en ambachtelijke bedrijven. Ook worden er nog twintig garageboxen gesloopt, waarvoor er acht nieuwe terugkomen.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen