Politiebericht Brabant-Noord: Oss 4-04-2001
Persbericht district Maasland

AUTOINBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (Oss)

Op de Raadhuisstraat in zijn woonplaats Oss is dinsdagavond een 34-jarige auto-inbreker op heterdaad betrapt. De man kon in een auto, die hij net had opengebroken, worden aangehouden. In zijn eigen auto werd een autoradio aangetroffen die hij kort tevoren uit een andere in dezelfde straat geparkeerd staande auto had gestolen. Ook lag er in zijn auto een lamp waarvan bij onderzoek bleek dat deze was gestolen bij een auto-inbraak op 3 januari gepleegd op de Meijer van Leeuwenstraat. De man is ingesloten

BROMFIETSER ONDER INVLOED (Heesch)

Dinsdagavond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 45-jarige bromfietser uit Oss. De man reed over de Osseweg in Heesch en bleek veel te veel alcoholhoudende drank genuttigd te hebben. De man was ten val gekomen omdat hij volgens zijn eigen zeggen op de kruising met de Kloosterstraat geen voorrang had gekregen van een fietsster. Hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 11 uur.

CONTROLES ALCOHOL IN HET VERKEER (Oss)

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn drie processen-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een 48-jarige automobilist uit Macharen reed over de Hooghuisstraat in Oss en kreeg naast een rijverbod van 3 uur een geldboete opgelegd van f. 725,00. Een 44-jarige Ossenaar raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij wel erg diep in het glaasje had gekeken. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur. Hij reed over de Raadhuisstraat Op de Rijksweg A50 onder Oss werd een 44-jarige automobilist uit Nijmegen betrapt op het rijdend onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

GESTOLEN AUTO IN BRAND (Oss)

Aan de Brabantlaan in Oss is afgelopen nacht een brandende personenauto van het merk Mercedes aangetroffen. De auto bleek eerder in Tilburg te zijn gestolen.

SNELHEIDSCONTROLE (Oss)

Op de Gasstraat in Oss is vanmorgen tussen 07.10 uur en 07.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 198 gepasseerde voertuigen reden er 16 sneller dan de maximum snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 kilometer per uur.