Endemol Entertainment NV

>
PERSBERICHT

Hilversum, 4 april 2001

ENDEMOL NEEMT SNELGROEIENDE BRITSE PRODUCENT BRIGHTER PICTURES OVER

Televisieproducent Brighter Pictures Ltd uit Londen wordt volledig eigendom van ENDEMOL Entertainment. Het laatste jaar heeft het middelgrote bedrijf zijn omzet meer dan verdubbeld. De internationale reputatie van Brighter Pictures groeit snel door spraakmakende entertainment programma's, gebaseerd op formats die de grenzen van traditionele televisie verleggen.

Oorspronkelijk concentreerde het bedrijf zich op Amerikaanse dagelijks uit te zenden formats zoals Hard Copy, Real TV en Strange Universe, en late night Engelse formats zoals Naked Elvis. Nu wordt Brighter's handelsmerk van spraakmakende content steeds populairder als belangrijkste cross-platform entertainment producent voor de internationale markt.

Brigther Pictures' urban lifestyle- en muziekshow Flava (Channel 4) is nu bezig aan haar zesde seizoen en bouwt haar succes uit met een online joint venture met Channel 4 - (www.theFlava.com). Het Flava merk, waaronder Flava on The Line en een Mel G special, blijft variëren met Flava Bites, een heel scala Flava specials, de website en een nationale tour langs nachtclubs alsmede CD's en radioprogramma's.

Lopende programma's van Brighter omvatten Bombay Blush (BBC 2), een levendig en grappig kijkje in de Indische popcultuur. Momenteel heeft het bedrijf plannen voor een 'blush' franchise. Deze gaat zich richten op steden en culturen over de hele wereld. Carnage, een entertainment format gebaseerd op de race- en autocultuur, start deze week in Engeland op het Bravo Channel.

Een ander Brighter format is Get Your Kit Off. Dit ging in januari van start op Channel 4 en krijgt nu al brede internationale aandacht. In het programma worden gewone mensen uitgedaagd om hun eigen kleding samen te stellen door te ruilen met kleding van voorbijgangers. Hieraan is ook een internet-spel verbonden.

Brighter Pictures werd in 1992 opgericht door de Brit Gavin Hay (37) en de Amerikaan Remy Blumenfeld (35). Ook in de toekomst zullen zij Brighter leiden.

Brighter en ENDEMOL verwachten uit hun samenwerking veel voordeel te behalen. De door Brighter Pictures ontwikkelde formats, zoals Mission To Mars, Test Drive en The Spy Next Door, zijn een waardevolle aanvulling op de catalogus van ENDEMOL. Deze formats kunnen zodoende internationaal worden gedistribueerd en geëxploiteerd. Brighter krijgt op haar beurt toegang tot de omvangrijke ENDEMOL-catalogus.

ENDEMOL Entertainment is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar en producent van content voor televisie en online platforms. De onderneming, die haar hoofdkwartier in Nederland heeft, beschikt al over dochterbedrijven en joint-ventures in 19 landen, waaronder alle grote Europese markten, de Verenigde Staten, Argentinië, Zuid-Afrika en Australië.