PERSINFORMATIE

Nieuwe Carnival Spirit start met 16-daagse cruise door Panamakanaal

De Carnival Spirit, het nieuwe schip van Carnival Cruise Line, vertrekt op 29 april 2001 uit Miami voor haar eerste cruise door het Panamakanaal. Het schip, dat 84.000 ton weegt en ruimte heeft voor 2.124 passagiers, meert aan in Cartagena in Colombia, Puntarenas in Costa Rica en Acapulco, Puerto Vallarta, Mazatlan en Cabo San Lucas in Mexico. De cruise eindigt op 15 mei in Los Angeles. Reizen met Carnival Cruise Line zijn te boeken via Cruise Travel International.

De Carnival Spirit heeft een geheel eigen stijl met uitgebreide faciliteiten en voorzieningen. Naast een ruime opzet en innovatieve diner- en entertainmentopties biedt het schip 80% van de passagiers een hut met zeezicht en een privé-veranda. Hiermee wil Carnival Cruise Line tegemoet komen aan de wensen van de hedendaagse cruisepassagier. De hutten zijn dan ook in verschillende prijsklassen verdeeld. Het schip beschikt tevens over de eerste huwelijkskapel van deze rederij, een grote conferentieruimte, een gezondheidscentrum, vier zwembaden, een pianobar, clubs met live muziek en een groot kinderspeelterrein.

Na deze eerste reis maakt de Carnival Spirit een eenmalige 3-daagse cruise van San Francisco naar Vancouver en twee reizen rond Hawaii, waarna er wederom een tocht door het Panamakanaal zal volgen. In 2001 zal het schip voornamelijk op Alaska varen.

Noot voor de redactie (