Gemeente Haarlem

Jeugdliteratuurprijs De LeesHIT

Op donderdag 5 april. wordt voor de derde maal De LeesHIT uitgereikt. Met deze gemeentelijke jeugdliteratuurprijs wordt getracht het lezen van jeugdliteratuur door twaalf tot vijftien jarigen te bevorderen. Om dit doel te bereiken wordt samengewerkt met het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT).

Er doen 6 klassen van 5 scholen aan mee. Zij laten op 5 april a.s. een presentatie zien die gebaseerd is op twee, klassikaal, gelezen boeken met het thema "De Uitdaging". Een jury, bestaande uit Bies van Ede (auteur), Margreet Ruardi (medewerker Schrijvers, School en Samenleving) en Wijnand Stomp (theatermaker) wijst `s avonds de winnaars aan. De avond wordt gepresenteerd door Erik van Muiswinkel.Het geheel wordt financieel ondersteund door de gemeente en de BJ-GROEP uit Bloemendaal. De BJ-GROEP is een van de grootste uitgevers van tijdschriften voor bedrijven. Daarnaast worden de folders verzorgd door Algemene Boekhandel W.F. van Halst N.V.

De presentatie vindt 5 april plaats in de Stadsschouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23, en begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij de kassa van de Stadsschouwburg Haarlem (telefoonnummer: 023-5121212).