BNN

Hilversum, 2 april 2001

SCHAADT HET NIET, DAN BAAT HET NIET!

Vanaf donderdag 5 april van 00.00 tot 00.25 uur staat het BNN-programma Exp. II in het teken van beledigen. Presentator Ruud de Wild neemt iedere week in het programma 'Schaadt het niet, dan baat het niet' samen met een gast die om meerdere redenen 'iets' heeft met beledigingen en de advocaat Prem Radhakishun de stand van zaken door. Wanneer is er sprake van smaad, laster of een belediging?

In de vierdelige talkshow 'Schaadt het niet, dan baat het niet' draait het om twee dingen: historische beledigingen en hypothetische beledigingen. Doel van het programma is om erachter te komen wat precies een belediging is: waar houdt vrijheid van meningsuiting op en waar begint het recht op privacy? In de eerste aflevering op donderdag 5 april is filmmaker, schrijver, columnist en presentator Theo van Gogh te gast. Samen met Ruud de Wild duikt hij in de wereld van seks & sekse. Ze praten over eerdere uitspraken die Theo over dit onderwerp heeft gedaan en hij mag een hypothetische belediging verzinnen.

In de tweede aflevering praat Ruud met 3FM DJ Giel Beelen over discriminerende beledigingen. Giel deed heel wat stof opwaaien met zijn brutale radioprogramma, waarin hij zich o.a. live door een hoer oraal liet bevredigen, drugs gebruikte en uiteindelijk ontslagen werd door zijn uitspraken over het zeer omstreden boek 'Mein Kampf'. Ruud de Wild praat met Giel over discriminerende beledigingen aan het adres van Joden, Turken en negers.

SCHAADT HET NIET, DAN BAAT HET NIET!