Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 5 april 2001

afdeling Bestuurscontacten
tel. 0594 - 551562
fax. 0594 - 517512
E-mail info@leek.nl
Internet http://www.leek.nl

OVERLEG VERENIGING DORPSBELANGEN ENUMATIL EN COLLEGE BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEEK

Op 12 maart jl. is er in De Molen te Enumatil overleg geweest tussen de vereniging dorpsbelangen Enumatil en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek. Tijdens deze bijeenkomst zijn o.a. de volgende zaken besproken:

60- en 30 km-zone gebieden verkeer.
Op 11 april a.s. zou een voorlichtingsbijeenkomst worden gehouden in het gemeentehuis over de instelling van een 60 km-zone in het buitengebied en over de instelling van een 30 km zone gebied binnen de bebouwde kom. In verband met de heersende mond- en klauwzeerziekte is besloten alle risico's van een mogelijke besmetting te voorkomen en daarom de bijeenkomst niet door te laten gaan.

Parkeerterreintje aan de Klap.
De vereniging heeft tijdens het overleg aangegeven dat een gedeelte van de parkeerplaats bij de speelweide een modderpoel is. De vereniging heeft gepleit voor bestrating of aanleg van groen. De gemeente heeft toegezegd dat dit voorjaar beplanting wordt aangelegd.

Woningbouw.
Volgens de vereniging bestaat er in Enumatil animo voor nieuwbouw van woningen. De gemeente heeft echter te maken heeft met een beschikbaar gesteld woningcontingent door de provincie. De provincie bepaalt waar gebouwd mag worden en hoeveel. In Enumatil is alles reeds uitgegeven. De gemeente heeft hierover wel gesproken met de provincie. Echter in het POP (Provinciaal Omgevingsplan) wordt geen mogelijkheid voor woningbouw in Enumatil genoemd.



Niet voor publikatie: Voor meer informatie kunt u bellen met Janet Dijk, afdeling Bestuurscontacten, tel. 0594 - 551562.

Persinfo gemeente Leek, 5 april 2001

afdeling Bestuurscontacten
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512
E-mail info@leek.nl
Internet http://www.leek.nl

STRAATVOLLEYBALTOERNOOI 2001 LEEK

Het OLOS, de gemeente Leek en de volleybalvereniging Impala hebben besloten het straatvolleybaltoernooi op dezelfde wijze te organiseren als in 2000. In dat jaar konden voor het eerst teams meedoen van een ieder die woont of werkt in de gemeente Leek. Bijvoorbeeld teams van familie, bedrijven, straten, verenigingen en vrienden. We hopen dat de inschrijving van deze teams weer een succes wordt.

Van 11 juni t/m 23 juni 2001 wordt voor de zevenentwintigste keer een stratenvolleybal toernooi georganiseerd door volleybalvereniging Impala in samenwerking met het OLOS en de gemeente Leek. Er zal gespeeld worden op de avonden van werkdagen. (ma.di.woe.vr.)

Inschrijving: - Dames, - Heren en - Gemengd.
Voor de volwassenen is er een indeling in drie verschillende niveauklassen, zodat een ieder zoveel mogelijk op zijn/haar niveau kan spelen. Het is ook dit jaar mogelijk te spelen met gemengd team. Er moeten dan minimaal 3 dames in het veld staan. Het stratenvolleybal is zeker ook bestemd voor mensen die nog nooit of hoogst zelden aan volleybal hebben gedaan.
Voor de jeugd is er, bij voldoende opgave, een aparte indeling in leeftijdsklassen.

Jeugd A (leeftijd 14/15/16)

- er wordt 6 tegen 6 gespeeld;

- er moeten minimaal 2 meisjes in het veld staan.
Jeugd B (leeftijd 12/13 jaar)

- er wordt 4 tegen 4 gespeeld;

- er mag één 14 jarige meespelen;

- een meisjes/jongens of gemengd team is mogelijk.
Bij de Afdeling OCSRW van de gemeente Leek zijn aparte inschrijfformulieren voor de opgave van dames-, heren-, gemengde en jeugdteams verkrijgbaar (tel: 0594-551515, e-mail: j.boon@leek.nl)

De uiterste inschrijfdatum is 11 mei 2001.

De kosten van deelname zijn f35, - per team; jeugdteams f17,50 per team

Voor nadere inlichtingen kunt u bellen met Greetje IJzer (na 16.00 uur) tel: 0594-513453.