PERSBERICHT

MicroStrategy SDK Java Edition voor IBM WebSphere Applicatie Server

MicroStrategy SDK maakt eenvoudige integratie mogelijk van Business Intelligence Applicaties

Utrecht, 5 april 2001 MicroStrategy heeft met de lancering van MicroStrategy Software Developer Kit 7.1 Java Edition zijn relatie met IBM verder verstevigd. MicroStrategy SDK is een complete ontwikkelomgeving voor MicroStrategy 7, het platform van MicroStrategy voor rapportage en business intelligence (BI). Deze nieuwe ontwikkelomgeving integreert ook naadloos met de IBM WebSphere Application Server, IBM s schaalbare en betrouwbare omgeving voor e-businessapplicaties die is gebouwd met op open standaarden gebaseerde technologie. Samen vormen MicroStrategy SDK en IBM WebSphere Application Server een krachtige omgeving voor het ontwikkelen van schaalbare, webgebaseerde BI-applicaties.

MicroStrategy SDK heeft een op Java gebaseerde internet-API die ontwikkelaars kunnen gebruiken om op verschillende platforms waaronder MicroStrategy 7 en IBM AIX - en webapplicatieservers - zoals IBM WebSphere - internetapplicaties te bouwen voor rapportage en BI. IBM WebSphere ondersteunt J2EE-standaarden, zoals Java servlets, JavaServer Pages en XML, en sluit hiermee naadloos aan bij de functionaliteit van MicroStrategy SDK. Hierdoor kunnen gebruikers het BI-platform van MicroStrategy eenvoudig gebruiken met een WebSphere-applicatie.

MicroStrategy heeft het platform uitgebreid met Java- en Unix-mogelijkheden om een nog breder scala aan applicaties te ondersteunen. MicroStrategy SDK heeft een geheel open, op XML gebaseerde architectuur, waardoor systeemintegrators en value added resellers de technische mogelijkheden van MicroStrategy snel en eenvoudig kunnen aanpassen of integreren in bestaande internet- , Windows- of draadloze oplossingen.

MicroStrategy 7 is een eenvoudig te gebruiken, eenvoudig in te zetten rapportageproduct voor afdelingen en organisaties dat een veelheid aan zakelijke vragen kan beantwoorden. De software van MicroStrategy is te vinden in MicroStrategy s online winkel op www.microstrategy.com. Hier kunnen bezoekers software uitproberen, configureren, upgraden en bestellen. Ook kunnen ze hier terecht voor technische support, opleidingen, advies en documentatie. MicroStrategy
MicroStrategy is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Intelligent E-Business® en bijbehorende consultancy, opleiding en ondersteuning. Een E-Business platform waarmee organisaties bedrijfskritische processen kunnen optimaliseren en inzicht krijgen in de interactie met klanten partners en toeleveranciers. Inzicht dat leidt tot verbetering van bijvoorbeeld klantsegmentatie, marketing effectiviteit en de winstgevendheid per klant. Ook stelt het organisaties in staat doelgerichte 1 op 1 marketing campagnes in te voeren en via gepersonaliseerde informatie, klantloyaliteit te versterken. Dit gebeurt via alle communicatie-kanalen: web, wireless en voice.

Wereldwijd heeft MicroStrategy ruim 2100 medewerkers in 40 kantoren in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Europa, Zuid-Amerika en Japan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Washington D.C. In de Benelux heeft MicroStrategy een vestiging in Utrecht. MicroStrategy is genoteerd aan de NASDAQ: MSTR. Meer informatie over MicroStrategy is te vinden op de website: www.microstrategy.com. Contact voor de redactie:
MicroStrategy
Janneke Leegstra
Tel. +31 (0)30 - 2408111
GSM 06 51 62 49 18
Email: jleegstra@microstrategy.com

Potters PR
Monique Potters
Tel. +31 (0)345 - 501595
GSM 06 28 88 96 32
Email: monique@potterspr.nl