Lotus start bèta-tests voor nieuwe releases Notes en Domino

Eerste releases bieden zicht op nieuwe functionaliteit en vormen start van meest uitgebreide bèta-programma ooit

Diemen, 5 april 2001- Lotus Development Corp. lanceert de eerste publieke bèta-testversie van de nieuwe releases van Lotus Notes, Domino en Domino Designer. Door in de ontwikkelingsmethode klantenervaringen centraal te stellen, ontstaat een product van de hoogste kwaliteit. De huidige bèta-release biedt een significante toegevoegde waarde, waaronder verbeterde collaboration-mogelijkheden en nieuwe mogelijkheden voor applicatieontwikkelaars, verbeterd beheer, standaardintegratie en betere prestaties.

"De stabiliteit van Rnext Preview is groot", zegt Steve Davis, Chief Technology Officer van Collaborative Learning Network, een Advanced Lotus Business Partner. "Deze release biedt meer functionaliteit dan welke preview dan ook. Lotus richt zich op de ontwikkeling van hoge kwaliteitsproducten, ik kijk dan ook uit naar de volgende bèta en de uiteindelijke release." Succesvolle technologische innovaties van eerdere versies van Notes en Domino worden geïntegreerd in de basis van Rnext. Notes en Domino zijn de belangrijkste producten van het messaging- en collaboration-portfolio van Lotus. Dit wordt gecomplementeerd door technologieën als Lotus Sametime, QuickPlace, iNotes Web Access en Mobile Notes en is geïntegreerd met IBM-softwaretechnologieën als WebSphere, DB2 en Tivoli managementsoftware.

Notes en Domino hebben wereldwijd meer dan 78 miljoen gebruikers en vormen de basis van intranetten, extranetten en messaging-systemen. Lotus ontwikkelt een uitgebreid bèta-programma voor Rnext, waarmee Notes- en Domino-gebruikers vroeg kunnen starten met bèta-tests en pilotprojecten. Hierdoor kunnen gebruikers tijdens de ontwikkelingscyclus invloed uitoefenen op het productontwerp. Daarnaast hebben ze langer de tijd om toekomstige upgrades binnen het bedrijf te plannen.
"Deze bèta-release is slechts het begin van een veelomvattend testprogramma voor Rnext", zegt Jeanette Horan, Executive Vice-President Worldwide Development en Support van Lotus Development Corp. "Lotus Notes/Domino is het grootste en belangrijkste messaging- en collaboration-platform in de wereld. Gebruikers en partners moeten zeker zijn van hun investeringen in Lotus. Daarom hebben we een uitgebreid bèta-testprogramma ontwikkeld waardoor we onze gebruikers niet alleen de nieuwe functionaliteit laten zien, ze stellen ons ook in staat uitgebreide feedback te genereren. Hierdoor kunnen we de uiteindelijke versie volledig aanpassen aan de wens van onze gebruikers."

Beschikbaarheid
De Notes en Domino Rnext Bèta 1 release is vanaf nu verkrijgbaar via http://notes.net/rnext. De Domino Server Bèta is verkrijgbaar voor Windows NT en Windows 2000, IBM AIX, Sun Solaris/SPARC en Linux (IA-32) serverplatforms. De Notes client bèta is verkrijgbaar voor Windows 32-bit besturingssystemen en het Macintosh-platform. De Domino Designer bèta is beschikbaar voor Windows 32-bit besturingssystemen. Aanvullende ondersteuning voor Domino serverplatforms, waaronder IBM OS/400 en IBM OS/390 worden toegevoegd aan toekomstige bèta-updates.

Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowledge management. Lotus richt zich met haar oplossingen op kleine tot multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client- en server-, als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket van kantoor- en productivity-applicaties, compleet met internetfunctionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Service-organisatie en van de Lotus Business Partners.

Lotus is opgericht in 1982 en is sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt zijn producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Business Partners in meer dan 80 landen op de markt.

Algemeen telefoonnummer Lotus Development Nederland: 020 - 31 41 123.

Noot voor de redactie,