Microsoft rondt overname Great Plains Software af

Overname leidt tot nieuwe zakelijke oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen in de 'Interconnected Economy'

Schiphol-Rijk, 5 april 2001 - Microsoft heeft de overname afgerond van Great Plains Software, een vooraanstaand leverancier van zakelijke applicaties voor het MKB, voor ongeveer $1,1 miljard in aandelen. Conform de op 21 december 2000 aangekondigde overname zal Great Plains Software de Great Plains Divisie worden binnen de Productivity and Business Service Group van Microsoft, die onder leiding staat van Jeff Raikes. De leiding van de Great Plains Division komt in handen van Doug Burgum en het verdere huidige management van Great Plains. Ook voor Nederland wordt gewerkt aan plannen om Great Plains-applicaties alhier te gaan leveren.

"We zijn blij dat we Doug Burgum en het hele team van Great Plains mogen verwelkomen bij Microsoft," zegt Jeff Raikes, group vice president van Productivity en Business Services bij Microsoft. "We delen een visie op de toekomst van zakelijke applicaties voor kleine en middelgrote ondernemingen en de wijze waarop we deze ondernemingen kunnen voorzien van de oplossingen die zij nodig hebben om te slagen in de 'Interconnected Economy'."

De Great Plains Division zal voortgaan met het ontwikkelen, verkopen en ondersteunen van de bedrijfsapplicaties Dynamics, eEnterprise en Solomon IV, onder de merknaam 'Microsoft Great Plains Business Solutions'. Met deze oplossingen kunnen ondernemingen niet alleen hun administratieve en financiële afdelingen optimaliseren, maar kunnen zij tevens koppelingen realiseren met werknemers, klanten, leveranciers en partners.

Als onderdeel van Microsoft zal de divisie nieuwe mogelijkheden bieden die bCentral - Microsoft's portal voor kleine ondernemingen - zullen completeren. Daarnaast zal de integratie van de technologieën van beide bedrijven resulteren in een nieuwe generatie van onderling gekoppelde zakelijke oplossingen die gebaseerd zijn op het Microsoft .NET-platform. Deze oplossingen zullen toegankelijk zijn vanaf een variëteit aan apparaten (zoals PC's, terminals, handpalm-apparaten en mobiele apparaten) en kunnen zowel als web-gebaseerde dienst (hosted applicatie) of als lokale oplossing worden geïmplementeerd, al naar gelang de behoeften van de klant, de gewenste ondersteuning en de benodigde maatwerkaanpassingen.

"Dit is een uitstekende combinatie, die onze klanten, partners en onze ondernemingen vele voordelen zal opleveren," zegt Steve Ballmer, president en CEO van Microsoft. "De combinatie van Microsofts wereldwijde aanwezigheid en platformtechnologie, en de expertise van Great Plains op het gebied van zakelijke applicaties zal er voor zorgen dat krachtige zakelijke oplossingen binnen het bereik komen van kleine en middelgrote ondernemingen over de hele wereld."

Aandeelhouders van Great Plains zullen 1,1 Microsoft-aandeel ontvangen in ruil voor ieder Great Plains-aandeel dat zij op 5 april 2001 - bij het sluiten van de markt in de VS - in hun bezit hebben. Restaandelen zullen contant uitbetaald worden, op basis van de Average Closing Price van Microsoft-aandelen op de 20 handelsdagen voorafgaande aan 30 maart 2001.

Over Microsoft Great Plains Business Solutions
Microsoft Great Plains levert zakelijke applicaties die helpen het reactievermogen van kleine en middelgrote ondernemingen te verhogen door medewerkers, klanten, leveranciers en partners te voorzien van de informatie en procedures die zij nodig hebben. De applicaties automatiseren end-to-end bedrijfsprocessen, zoals financiële administratie, distributie, projectbeheer, e-commerce, personeelszaken, productie, supply chain management, zakelijke analyses, verkoop en marketing, klantenservice en ondersteuning. Meer informatie over de oplossingen van de Great Plains Division is te vinden op www.greatplains.com en op www.microsoft.com/greatplains/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.