Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Nederland kandidaat voor EASA

NEDERLAND KANDIDAAT VOOR DE EUROPEAN AVIATION SAFETY AGENCY (EASA)

Nederland stelt voor het Europese agentschap voor de luchtvaartveiligheid (European Safety Agency, EASA) in Schiphol-Hoofddorp te vestigen. De locatie zal in de onmiddellijke nabijheid van het huidige kantoor van de Joint Aviation Authorities (JAA) komen te liggen. Nederland biedt EASA een goede omgeving voor werk en verblijf, met goede luchtvaartverbindingen en een accent op dienstverlening. De locatie ligt dichtbij Amsterdam, is vijf minuten verwijderd van de Nederlandse luchthaven Schiphol en dicht bij de steden Den Haag en Rotterdam. Het aanbod van Nederland maakt het mogelijk de overgang van taken van de JAA naar de EASA snel en efficiënt te laten verlopen. Er zullen naar verwachting circa 150 stafleden gaan werken bij het agentschap.

Nederland heeft haar aanbod in een brochure toegelicht. Daarnaast is ook via internet een website geopend onder www.easa.nl. Daarop is o.a. informatie te vinden over de mogelijkheden voor verblijf en zakelijke activiteiten in de omgeving van de zetel van de EASA.

Volgens het voorstel dat in de Europese Raad en het Europees Parlement in bespreking is, gaat de EASA zich in een eerste fase richten op de certificatie van vliegtuigen. Op termijn zal het agentschap ook met luchtvaartveiligheidseisen voor luchtvaartmaatschappijen en personeel te maken krijgen. Voor de verdere ontwikkeling van de luchtvaart, in het bijzonder voor het verkrijgen van een hoog uniform veiligheidsnivo, is de EASA dan ook een van de speerpunten van de Europese samenwerking.

05 apr 01 18:30