MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

05-04-2001
MKB-Nederland opent meldpunt mkz-problematiek mkb

Het aantal problemen in het mkb als gevolg van mond- en klauwzeer neemt hand over hand toe. MKB-Nederland ontvangt steeds meer meldingen van ondernemers uit zeer veel verschillende branches, die geheel of gedeeltelijk zijn getroffen door de mkz-problematiek. Om de reikwijdte van de problemen nader in kaart te brengen en een beeld te krijgen van de economische en financiële gevolgen start MKB-Nederland morgen een speciaal meldpunt mkz-problematiek in het mkb. Mkb-ondernemers, branche- en lokale ondernemersorganisaties kunnen hier terecht met de knelpunten die zij ervaren als gevolg van mkz. Het meldpunt is als volgt bereikbaar:

tel. 015-2191229, fax 015-2191414, email mkz@mkb.nl of via internet www.mkb.nl

Een greep uit de meldingen die de laatste dagen bij MKB-Nederland zijn binnengekomen:

· annulering van opdrachten in de landbouwmechanisatie en loonwerkbedrijven, met verzoeken tot werktijdverkorting voor medewerkers;
· omzetderving in de grensstreken oplopend tot 70% per week in de detailhandel;

· annuleringen van evenementen, bezoek aan toeristische attracties en reserveringen van (mobiele) accommodaties;

·. omzetderving i.v.m. vlieg- en vaarverboden voor ballonvaarders, parachutespringers en regionale vliegvelden;

· uitzendbureaus die flexwerkers niet kunnen uitlenen in de agrarische sector.

Deze inventarisatie zal tevens dienen voor de gesprekken die komende week zullen plaatsvinden met de ministers Jorritsma en Brinkhorst van Economische Zaken en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. MKB-Nederland wil, ondanks de voor veel ondernemers grote problemen, benadrukken dat consumenten, afnemers en toeleveranciers in het overgrote deel van Nederland gewoon terecht kunnen bij de mkb-bedrijven.