Gemeente Eemsmond


Gemeentebedrijf krijgt een nieuwe reinigingsauto

donderdag 5 april 2001

Gemeentebedrijf krijgt een nieuwe reinigingsauto
Vrijdag 6 april aanstaande om 15.00 uur wordt officieel de nieuwe reinigingsauto aan wethouder Anne Tiekstra overgedragen. De overdracht vindt plaats bij het Gemeentebedrijf aan de Talmaweg 8 te Uithuizen. Daarna volgt een demonstratie van de nieuwe reinigingsauto.

De nieuwe reinigingsauto heeft twee aparte compartimenten, één voor groen afval en één voor grijs afval. Het onderstel van de auto is een Mercedes Econic en komt van Van Diest uit Veendam. De opbouw is van de firma Geesink uit Emmeloord. De reinigingsdienst van de gemeente gaat vanaf 1 mei aanstaande met de nieuwe auto rijden. De nieuwe reinigingsauto staat 24, 25 en 26 april aanstaande op de ECOTech beurs in de Jaarbeurs te Utrecht.

Op het terrein van het Gemeentebedrijf zijn vrijdagmiddag nog twee nieuwe aanwinsten te bekijken, een vrachtauto (Daf) en een bus (Peugeot).

Naast de nieuwe aanwinsten, zijn ook de kantoorruimten van het Gemeentebedrijf vernieuwd. De wanden hebben een nieuw kleurtje gekregen en de vloerbedekking is vervangen.