AutoRai

5-4-2001

Volvo's S80 als Limited Edition

Volvo laat haar klanten profiteren van het succes van de S80. In de vorm van een Limited Edition pakket biedt het merk de klant een voordeel van 4.430.

Volvo levert de succesvolle S80 in beperkt aantal als exclusieve Limited Edition. Tegen een bescheiden meerprijs is de S80-rijder verzekerd van maximale luxe en extra comfort. De Volvo S80 Limited Edition heeft een exclusief tintje, want de oplage is beperkt tot tweehonderd stuks. De waarde van het Limited Edition pakket kan oplopen tot 9.180, waarbij het voordeel voor de klant 4.430 bedraagt.

Kenmerkend voor de S80 Limited Edition is zijn bijzonder luxe interieur. Voor de stoelen is er keuze uit: Wasa leder/jacquard of Ystad sport leder. Ook het stuurwiel is met leer bekleed. Volvo voorziet het dashboard van een warme, roodbruine houtdecoratie of - naar keuze - een aluminiumdecoratie die het interieur een meer zakelijke hightech-uitstraling verleent. De 16 inch lichtmetalen wielen en de mistlampen voor zorgen vóór een sportief accent. Het extra comfort van deze exclusieve S80 komt voor rekening van Electronic Climate Control, verwarmbare voorstoelen, het Air Quality System en de cruise control. Een boordcomputer verschaft praktische informatie.

Veiligste
Onlangs is de S80 uitgeroepen tot de veiligste auto ter wereld. Het is de best scorende auto in de tests van Euro-NCAP, US-NCAP en IIHS (Insurance Institute of Highway Safety). De Limited Edition beschikt uiteraard over een imposante reeks veiligheidsvoorzieningen, waaronder airbags voor de bestuurder en zijn passagier, zij-airbags voor en achter en 'Inflaitable Curtains'. En uiteraard is de S80 Limited Edition voorzien van de WHIPS-voorstoelen, die door ANWB onlangs als zeer goed bestempeld zijn. Stability & Traction Control zorgt voor een veilig weggedrag van de S80 onder elke omstandigheid. Andere details die de Limited Edition veilig en prettig maken, zijn de zelfdimmende binnenspiegel, buitenspiegels met geïntegreerde markeringslichten en koplampwissers met sproeiers.

De S80 Limited Edition is leverbaar met drie verschillende 2,4-liter vijfcilindermotoren:

* 103 kW/140 pk;

* 125 kW/170 pk;

* 147 kW/200 pk/Light Pressure Turbo.

Voor de Volvo S80 geldt een vanafprijs van 35.805 (inclusief btw). De prijzen voor het Limited Edition pakket beginnen bij 3.995 voor de uitvoering met Wasa-leder (i.c.m. 103 kW/140 pk en 125 kW/170 pk motoren). Het voordeel loopt hierbij op tot maar liefst 3.745.