Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 5-04-2001 Persberichten district Kerkrade
Donderdag 5 april 2001 - 14.00 uur

Kerkrade; inbeslagname drugs

- Omdat bij de politie informatief bekend was dat er vanuit een woning aan de Mijnweg in Kerkrade in softdrugs gehandeld werd, stelde de politie daar op woensdag 4 april om 16.25 uur een onderzoek in. In de woning werd de 35-jarige bewoner en diens 41-jarige vrouw aangetroffen. Op een tafel lagen de drugs uitgestald bestemd voor de verkoop. In totaal werd 84 gram marihuana, verpakkingsmateriaal en een weegschaal in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Diezelfde dag werd om 20.40 uur een onderzoek verricht in een als coffeeshop ingerichte ruimte van een pand aan de Nieuwstraat in Kerkrade. In het keukengedeelte werd een kleine hoeveelheid marihuana in beslag genomen. In het pand waren ook enkele bezoekers/gebruikers. Bij één van hen, een 19-jarige vrouw uit Herzogenrath, werd in haar handtas een (alarm)pistool aangetroffen. Dit wapen werd in beslag genomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook tegen de 20-jarige huurder en zijn 18-jarige vriend zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens de handel in drugs.

Kerkrade; hond van flat gegooid!
Naar aanleiding van een melding dat een 35-jarige bewoner van de flat aan de Zonstraat in Kerkrade zijn hond vanaf de tiende verdieping over de balustrade naar beneden had gegooid, stelde de politie op donderdag 5 april om 05.40 uur een onderzoek in.
Aanvankelijk werd behalve een flinke bloedplas niets aangetroffen. Tijdens het verdere onderzoek trof de politie in een vuilcontainer een dode hond aan van het ras Groenendaal.
Toen de politie bij de woning van de man aanbelde, bekende hij direct zijn daad.
Hij verklaarde omstreeks 03.00 uur samen met zijn hond de woning verlaten te hebben. Nadat hij weer thuis was gekomen, vertelde hij zijn vrouw dat hij hun hond vanaf de tiende verdieping naar beneden had gegooid en het dier daarna in een vuilcontainer had gedumpt. De man, die een afwezige indruk maakte en kennelijk in psychische nood verkeerde , werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd voor hem in de loop van de dag de nodige specialistische hulp ingeschakeld hetgeen erin resulteerde dat hij inmiddels is opgenomen in een psychiatrisch centrum.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)