Politiebericht Limburg-Zuid: 5-04-2001
Persberichten district Sittard
Donderdag, 5 april 2001

District Sittard

Sittard; ingebroken
Vanmorgen werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Dr. Nolenslaan in Sittard. De inbrekers hebben afgelopen nacht een raam vernield en zijn met een computer aan de haal gegaan. Bij de politie werd aangifte gedaan.

Geleen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Spaubeeklaan, Frans Erenslaan en op de Vouersweg in Geleen. Daarbij werden totaal 2.213 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan totaal 326 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid hebben overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.

Born; winkeldief
Personeel van een winkel aan de Langereweg in Born betrapte afgelopen woensdagmiddag een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats bij diefstal van een boormachine en een autoradio. De gewaarschuwde politie heeft de gestolen goederen inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte, die bij de politie bekend is voor eerder soortgelijk gepleegde delicten, heeft de diefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Susteren; inbraak
Vanmorgenvroeg werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Willibrordusstraat in Susteren. Inbrekers hebben afgelopen nacht een deel/een stukje van de etalageruit ingegooid en hebben een videorecorder gestolen. De winkelier heeft bij de politie aangifte gedaan.