Vlaamse Volksunie

Kleine Brogel: Vankrunkelsven met de dood bedreigd (05/04/01)

Senator Patrik Vankrunkelsven ontving vandaag een schriftelijke doodsbedreiging van iemand die beweert deel uit te maken van de militaire eenheid van Kleine Brogel. De betrokkene dreigt ermee de senator en zijn collegae bij overschrijding van de omheining van het militaire kamp neer te schieten. Ook als hij (zij?) die dag geen dienst heeft.

Dit schrijven vormt blijkbaar de resultante van de steeds agressievere houding die, onder druk van de militaire overheid, wordt ingenomen door het militaire apparaat in Kleine Brogel. Dit is onaanvaardbaar. Blijkbaar kan de illegale opslag van nucleaire wapens enkel nog met illegale methodes verdedigd worden.

Patrik Vankrunkelsven zal klacht indienen tegen onbekenden. Het incident zal er hem echter in het geheel niet van weerhouden om, samen met andere VU-parlementsleden (Kris Van Dijck, Sven Gatz, Ferdy Willems e.a.) en de VU-jongeren, op 16 april actie te voeren ter gelegenheid van de Bomspotting.

De VU wenst haar acties tegen de opslag van nucleaire wapens in Vlaanderen onverdroten verder te zetten, in het parlement en daarbuiten.

Auteur:
VU-nationaal
Patrik Vankrunkelsven, senator

Meer informatie:
Contactpersoon: Bern Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@vu.be
Url: www.vu.be